Zuppa di Baccala – suppe med klipfisk

Med en færing i husstanden er vi vant til at spise tørfisk. Smagen minder lidt om hinanden, men ellers er det to meget forskellige produkter. Hvor tørfisken tørres ved sol og vind, er klipfisken behandlet i store mængder salt inden den presses og tørres.
Klipfisk kendes i mange landes køkkener. Skandinavien skulle efter sigende være de største producenter af klipfisk, men det meste eksportes til Sydeuropa, hvor man har bibeholdt traditionen med at spise saltet og tørret fisk, eksempelvis i den klassiske bacalao. Herhjemme er det mest huskattene der får glæde af det….

Det kan være lidt besværligt at skaffe klipfisk herhjemme. I København sælger både Nørreport Fiskehus og HAV i Torvehallerne det. Men de fleste fiskehandlere burde kunne skaffe det hjem. Det er bestemt ikke noget der bliver for gammelt lige med det samme…

Bladbeder er skønne, og vi faldt over dem en dag, selv om det bestemt heller ikke er på hylderne i Netto. Erstat det med spinat, selleri eller en anden af din favoritgrøntsager.

  • 200 gram klipfisk
  • 1 løg
  • 1 fed hvidløg
  • Persille
  • 1 gulerod
  • Et stor håndfuld bladbeder
  • Olivenolie
  • 20 cherrytomater
  • 1 lille tørret chili
  • 3 dl kyllingefond (eller bare vand med terning)

Sådan laver du Zuppa di Baccala
Start med at udbløde klipfisken i koldt vand i mindst 24 timer. Skift vandet nogle gange undervejs. Man bliver forbløffet over hvor meget salt fisken indeholder, og giver man den kortere tid, risikerer man at få en uspiselig salt suppe!
Hak løg, hvidløg og gulerødder og sauter det i olivenolien i en gryde. Tilsæt persillen (hakket) samt chili og læg låg på og lad dem simre i ti minutter ved svag varme.
Tilsæt hakkede cherrytomater og kyllingefon. Lad det simre ti minutter mere.
Til sidst dumper du fisken i suppen sammen med bladbederne og lad det pochere i ca 10-15 minutter. Pil skindet op af suppen, og skær fisken i mindre bider inden du serverer med et godt skvæt olivenolie og lidt ekstra persille.

 

20130126-165013.jpg

Written by

Finder du opskrifter på salater, desserter eller kager, har de som regel været under min kniv. Men jeg er også en ørn til pies, simreretter, ting der kan skæres i store tern og alt mad man kan drikke cava til.

No comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Top