Zucchini alla carbonara

Visse steder i Jylland skal man øjensynlig passe på med at lade bilen stå ulåst, når man er på besøg hos folk med have i august. Ellers ender man med at få bagagerummet fyldt med de omsiggribende squashfrugter.
Her i København er vi fortsat begejstret over hvad 4*4 meter kan levere af grøntsager, men med mere end 30 squash der higer efter at blive plukket, og det dobbelte der venter på at blive store nok til at tage over, er det en kamp op ad bakke.
Jamie Oliver er heldigvis med os, og fra ham har vi hentet inspirationen til at gøre en klassisk carbonara endnu mere fantastisk.

Jeg tror ikke, at jeg ville lave retten med supermarkeds-squash. De friske er simpelthen så mange gange bedre, sprødere og smagfulde end de overgødede ensartede supermarkedsditto. Men er du så heldig også at have squash i haven eller i krukkerne, så skynd dig at kaste et par stykker efter en god carbonara. Ellers lav den uden squash, eller med asparges i stedet.

  • 2 mellemstore squash
  • 250 gram pasta penne
  • 2 Øko-æggeblommer
  • 1/2 dl fløde
  • 1 håndfuld revet parmesanost
  • olivenolie
  • 4 skiver pancetta eller tørsaltet bacon skåret i grove stykker
  • et lille bundt frisk timian, bladene plukkes og hakkes
  • Sort peber

Sådan gør du:
Sæt pastaen over i saltet vand, og kog dem lige akkurat møre.
Skær squash i stykker på størrelse og facon som penne-rørene.

Piske æggeblommer, fløde og halvdelen af parmesanosten sammen med en gaffel. Kom peber og en anelse salt i og stil det til side. Hæld en god slat olivenolie i en stor stegepande og steg baconen sprød og mørk. Tilsæt courgetterne og masser af sort peber. Drys timianen i og rør det hele sammen. Steg courgetterne let gyldne.
Når pastaen er færdig, lader du den køle kort af. Vend pastaen ud på panden med courgetterne og baconen. Tilsæt ægge-flødeblandingen og rør det hele godt sammen.
Vend resten af parmesanen i pastaen sammen med lidt mere kogevand, hvis det er nødvendigt, så saucen bliver glat og blank. Smag hurtigt til med salt og peber.

20120805-203827.jpg

Written by

Finder du opskrifter på salater, desserter eller kager, har de som regel været under min kniv. Men jeg er også en ørn til pies, simreretter, ting der kan skæres i store tern og alt mad man kan drikke cava til.

No comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Top