Zucca al forno med fasan og salsiccia – ovnbagt græskar med stegt fasan og italienske pølser

Vi fortsætter italiensk uge, og har haft stor fornøjelse af disse velsmagende græskar.
Kan man skaffe de italienske salsiccia-pølser får man en fantastisk smagsoplevelse, men egentlig kan man lave kødtilbehøret med alt muligt kød: kanin, kylling, andre gode pølser…
De koldrøgede rå pølser bliver ret faste når de tilberedes og næsten helt karamelliserede. Ret lækkert! Vi har fundet dem i Cleavers meatmarket i Torvehallerne.

  • 1 butternutgræskar eller anden slags
  • Olivenolie
  • Timian
  • salt og peber
  • 1 tsk kanel

Sådan laver du ovnbagte græskar
Skær græskaren i store skiver. Du behøver ikke fjerne skrællen, da den bliver blød når den bliver bagt. Gem kernerne!
Gnid dem godt ind i olivenolie, salt og peber. Tilsæt et par store duske frisk timian og drys med lidt kanel. Drys også kernerne over – evt vendt i lidt olivenolie – de bliver lækre og sprøde.
Bag det hele i ovnen i ca 1/2 time ved 200 grader eller til de bliver bløde og lækre.

 

  • 2 fasanlår
  • 4 små salsiccia pølser
  • Et halvt hvidløg
  • 2 skiver god bacon eller panchetta
  • En stor dusk timian
  • Olivenolie
  • Salt og peber
  • 1 citron

Sådan laver du kødet:
Gnid fasankødet og pølserne i olivenolie, krydr med salt og peber og læg et stykke panchetta eller god tørsaltet bacon på hvert lår.
Smid det hele i et ovnfast fad, drys med friske timianblade, pil hvidløget og læg de hele fed ved (behold skallerne på)
Bag fadet i ovnen i 20-25 minutter ved 200 grader til kødet er mørt.

20130126-171801.jpg

20130126-171814.jpg

Written by

Finder du opskrifter på salater, desserter eller kager, har de som regel været under min kniv. Men jeg er også en ørn til pies, simreretter, ting der kan skæres i store tern og alt mad man kan drikke cava til.

Latest comment
Top