Zabaglione – Lun creme med marsala

Zabaglione er italiensk for sabayon og på dansk har vi desværre kun det lidt mindre floriserende “vinskumsauce” som betegnelse. Resultatet er det samme uanset betegnelse; en luftig creme lavet af sukker og æggeblommer og en vin eller likør efter ønske. Du kan bruge cremen oven på is eller bagt frugt, men den smager altså ret godt i sig selv bare serveret med lidt sprødt at dyppe i.
Vi kører italiensk tema i denne uge og derfor er denne lavet med marsala-vin, men du kan snildt bruge en portvin, en sød sherry, vermouth eller faktisk en hvilken som helst vin. De friske smider en Ardbeg 10 i – det kan jeg dog ikke anbefale!
Det tager lidt tid at lave en god zabaglione og det er en god ide, ikke at gemme elpiskeren alt for langt væk. Piskningen er alfa og omega for resultatet, som helst skal blive et luftigt og silkeblød creme. Det kræver at man pisker rigtig meget luft ind i massen og til slut ender med så små luftbobler, at du nærmest ikke kan se dem.

Zabaglione – Lun creme med marsala
Prep time:
Cook time:
Total time:
Serves: 15 min
Ingredients
  • 4 æggeblommer
  • 2 spsk sukker
  • Skal fra en øko citron
  • 1 dl marsala vin
Instructions
  1. Pisk æg og sukker lyst og luftigt. Tilsæt citronskal.
  2. Kom æggemassen over et vandbad (den må ikke røre vandet) og pisk marsalaen i lidt af gangen.
  3. Pisk, pisk, pisk.
  4. Efterhånden som massen begynder at blive varmet op af dampen vil den løfte sig.
  5. Stop piskningen når skummet er tæt og fyldig.
  6. Server i glas med det samme.

 

Zabaglione creme med marsala

 

Written by

Finder du opskrifter på salater, desserter eller kager, har de som regel været under min kniv. Men jeg er også en ørn til pies, simreretter, ting der kan skæres i store tern og alt mad man kan drikke cava til.

No comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Top