Vintersalat med rosenkål og gulerod

Mens vi venter på, at foråret sætter ind, kan man lige spise de sidste rosenkål. For eksempel som en lille fin salat.
Mange har det lidt problematisk med rosenkål – for mange dårlige minder med overkogte, brune kålhoveder. Derfor er en rå salat af rosenkål, gulerod og æble et fint sted at starte, hvis du alligevel gerne vil prøve at komme ens med den lille, hårdføre kål.

Salaten er fin tilbehør til kød og fisk.

  • 300 g. rosenkål
  • 2 gulerødder
  • 1 skalotteløg eller 2 bananskalotteløg
  • 1 æble
  • 4 spsk olivenolie
  • Saften fra 1/2 citron
  • Salt og peber

Sådan gør du
Fjern de yderste blade af rosenkålene. Hak kålene meget fint.
Skræl gulerødder og riv den i tynde strimler med en tyndskræller.
Skær æble og løg i små tern og vend det hele med olie og citron. Krydr med salt og peber.

[adsenseyu2]

Written by

Finder du opskrifter på salater, desserter eller kager, har de som regel været under min kniv. Men jeg er også en ørn til pies, simreretter, ting der kan skæres i store tern og alt mad man kan drikke cava til.

No comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Top