Vildtsvin med pommes anna, stuvet spinat og indkogt sauce med trøffel

Vi var så heldige at finde nogle flotte vildtsvinemørbrad hos vores fiskehandler. Med en omgang “pommes anna” og en trøffelspækket demiglace blev det til et suverænt måltid, som er helt klassisk, men som virkelig tager kegler stadigvæk.

Pommes anna er egentlig bare et fornemt navn for en slags kartoffellasagne.
Jeg har set nogle andre madblogs berette, at det er en  “mindre fed” variant af flødekartoflerne. Til det er der kun at tilføje, at så er det dælme fordi, du gør det forkert!
Pommes anna er tynde lag af kartofler lagt sammen med smeltet smør – eller endnu bedre andefedt! Det er der ikke noget som helst fedtfattigt over. Men det er sørme en dejlig spise.

Vildtsvin smager ikke rigtig af svinekød. Det er mildt men mørkere end svinekød – en vildtsvinemørbrad smager i virkeligheden mere af krondyr. Hvis du ikke regelmæssigt frekventerer polske skove med en jagtriffel, må du forbi din fiskehandler (!) eller i stedet lave retten med en anden mør udskæring og tilpasse stegetiden hertil.

Pommes Anna

  • 3 bagekartofler
  • 3 spsk andefedt
  • En dusk timian
  • Salt og peber

Sådan laver du pommes anna
Skræl kartoflerne og skær dem i tynde skiver på dit mandolinjern. Smelt fedtstoffet og smør en lille firkantet, smurt bradepande. Læg et tyndt lag kartofler i bunden. Pensl laget med andefedt, drys med salt, peber og timian og læg et nyt lag kartofler på. Gentag processen til du har opbrugt alle dine kartofler og alt andefedtet.
Læg sølvpapir over og bag retten ved 180 grader i ca 30 minutter, eller til den er helt mør og gennembagt.

Mørbrad

  • 1 vildtsvinemørbrad
  • 1 spsk andefedt eller smør
  • 1 fed hvidløg
  • 1 dusk timan
  • Salt og peber

Sådan laver du mørbraden
Afpuds mørbraden for evt. sener.
Smelt fedtstoffet og kom hvidløg og timian på panden for at give smag. Brun mørbraden på alle sider og smid den i en bradepande. Varm den cirka 6 minutter ved 200 grader (i en forvarmet ovn)
Tag den ud og pak den ind i stanniol. Lad den stå og hvile sig i fem minutter inden du skærer den ud.

Stuvet spinat

  • 1/2 løg
  • Olivenolie
  • 3 store håndfulde spinat
  • Salt og peber

Sådan laver du stuvet spinat
Skær løget ud i små tern og sauter dem i olienolien. Tilsæt spinaten og sauter det hele til spinaten falder sammen. Krydr med salt og peber.


Indkogt sauce med trøffel

  • Oksefond
  • 50 gram smør
  • Et par dråber trøffelolie
  • 1/2 trøffel
  • Salt og peber

Sådan laver du indkogt sauce med trøffel
Tag 1/2 liter god oksefond og kog den ind til du cirka har en dl væske. Pisk den kolde smør ind i saucen. Smag til med salt, peber og trøffelolie. Riv frisk trøffel i saucen.

Anret spinat på bunden af en tallerken Skær kødet ud i  “tournedoer” og læg dem ovenpå.
Vend pommes annaen ud på et skærebræt og skær mindre firkanter ud.
Hæld saucen over og riv gerne nogle skiver trøffel over.
Hæld en voldsom god vin i glasset og nyd at du har lavet et suverænt måltid.

[adsenseyu2]

 

 

 

Written by

Finder du opskrifter på salater, desserter eller kager, har de som regel været under min kniv. Men jeg er også en ørn til pies, simreretter, ting der kan skæres i store tern og alt mad man kan drikke cava til.

No comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Top