Vildt svin med blåskimmel-risotto

Hvor man køber vildsvinemørbrad spørger du måske. Svaret er: hos din fiskehandler. Jeg ved ikke helt hvordan vildsvin er blevet fisk, men på den anden side sælger din hælebar nøgleringe og navneskilte.

Risotto er noget man kæler for, altså ikke bogstaveligt, for så brænder man sig. Jeg mener bare at man skal være over den og holde øje med den under hele processen. Ikke noget med at sætte risottoen over, se en fodboldkamp og så komme tilbage. Sørg hele tiden for at røre i din italienske risengrød og spæd op med fond undervejs.

Du må meget gerne bruge en bouillonterninger. Du risikere bare at risottoen bliver meget salt. Knorr og andre af helvedes disciple synes, at der skal så meget salt i disse knap så uskyldige terninger, at det kunne afise en hel villavej i provinsen.

Ok, nok piveri fra selvfedmens katedral, her er opskriften.

Du skal bruge:

Til vildsvinemørbrad
Vildsvinemørbrad
Saft af en halv øko-citron
Skal af en halv øko-citron, fintrevet
1 spsk. frisk rosmarin, finthakket
2 fed hvidløg, presset/revet
1/2 dl. olivenolie
salt og peber

Til risotto
120 g. arborio ris
Olivenolie
1 stort løg, hakket
2 fed hvidløg i skiver
2 dl. tør hvidvin
100 g. svampe f.eks østershatte, kantareller eller champion i mindre stykker
1 1/2 l. kyllingefond, varm
50 g. parmesanost, friskrevet
50 g. blåskimmelost, f.eks. gorgonzola eller blå kornblomst
30 g. smør
Salt og peber

Sådan gør du:
Start i god tid med at marinere vildsvinemørbraden, dvs. 12-6 timer inden servering. Lav marinaden ved at blande citronsaft, citronskal, olivenolie, rosmarin, hvidløg og generøse mængder peber og lidt salt.
Smid marinaden i en frostpose sammen med mørbraden og shake-it. Stil mørbraden på køl så længe du kan/har tid til/kan nå/lyster.

Når det er tid til at spise, brunes mørbraden på alle sider og gives en tur i ovnen i ca.6 minutter ved 200 g. Så vil den være rosa i midten. Bryder du dig ikke om rosa, så skal du bare give den lidt længere i ovnen. Efter turen i ovnen skal vildsvinet hvile sig i 10 min, under sølvpapir og et rent viskestykke.

Risottoen begynder du på før du bruner vildsvinemørbraden. Start med at dække bunden af en mellemstor gryde med en generøs slat olivenolie og varm gryde op til lige under middelvarme.

Smid løg og hvidløg i en mellemstor gryde. Svits indtil løgene er klare og gennemstegte, uden at være brune. Kom svampene ved og svits dem med i 2-3 minutter. Kom så risene i og rør dem rund i 2 min.
Tilsæt hvidvin og simre videre indtil vinen næsten er fordampet (og det er nu du begynder at brune din mørbrad).

Herefter kommes den varme fond i i 1-2 dl. af gangen under konstant omrøring. Lad hele tiden fonden koge næsten værk, inden du tilsætter mere fond. Når risene er møre, kommes yderligere 1 dl. fond i og tag risene af varmen og tilsæt blåskimmel, parmesan og smør. Smag til med salt og peber.

Du har muligvis noget fond tilbage, men fortvivl ej, det er meningen. Den resterende fond skal bruges til at fortynde risottoen, i tilfælde af at den er for tyk. Og hvordan ved man så om ens risotto er for tyk? Tja… Den skal ikke kunne stå af sig selv på tallerkenen, men flyde ud i et adstadigt tempo.

[adsenseyu2]

Written by

Hvis du på denne side falder over en ret med hjerne, lever, hjerte, hale, tæer, hoved eller insekter, så er jeg sandsynligvis ophavsmand til den. Jeg er gastronomisk interesseret med en forkærlighed for det alle andre ikke vi have og i visse tilfælde afskyr.

No comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Top