Vildtsvinegryde med svampe og kålpølser

Gryderetter er den kulinariske verdens lazyboy. Fed, lidt doven, ikke specielt køn men fantastisk lækker at sidde i eller spise – alt efter om det er stolen eller retten vi snakker om.

Hovedrollerne i gryden er vildsvinemørbrad og kålpølser.
Jeg er meget stor fan af kålpøler, faktisk så stor fan, at jeg har en Kålpølse United fodboldtrøje og en duftfrisker til bilen der dufter af kålpølser. Hvis jeg en dag får en søn, skal han hedde Ulrich efter den ene af grundlæggerne af Hanegal, som faktisk sælger økologiske kålpølser….

Denne gryde er en fejring af det vilde svin og kålpølsen.

Du skal bruge:
1 vildsvinemørbrad i 1 cm skiver
4 kålpølser, i 1 cm stykker
200 g. champignon, i kvarte
30 g. tørrede karl johan, opbløde og opblødningsvandet
3 løg skåret i både, hvert løg i 8 både
2 fed hvidløg, i skiver
2 dl. rødvin
1 dl. fløde
En kvist rosmarin
2 lauerbærblade
Olivenolie
Salt og peber

Sådan gør du:
Start med at brune mørbraden. Når mørbradstykkerne er brunet lægges de til side. Giv pølserne og champignonerne samme tur. Svits tilsidst løg og hvidløg i gryden og kom herefter mørbrad, pølser og champinon tilbage i gryden.

Tilsæt de øvrige ingredienser og lade det simre i 30-40 min.

Server med en kartoffelmos eller brød til. Evt. en grøn salat.

[adsenseyu2]

Written by

Hvis du på denne side falder over en ret med hjerne, lever, hjerte, hale, tæer, hoved eller insekter, så er jeg sandsynligvis ophavsmand til den. Jeg er gastronomisk interesseret med en forkærlighed for det alle andre ikke vi have og i visse tilfælde afskyr.

Latest comments
  • Kålpølser smager da også fantastisk. Det er faktisk den eneste type pølser jeg køber.
    Jeg køber altid kålpølser fra slagter Lampe. De smager fantastisk og kan både steges hele, skæres i skiver og tilsættes gryderetter, omeletter m.m

    • Godt tip. Det skal vi huske!

Top