Vietnamesisk-inspireret kyllingesuppe med risnudler og rejer

I Spanien har de Paella og i engelsktalende lande er surf´n´turf et almindeligt koncept: Kombinationen af kød og seafood. I Asien er konceptet heller ikke helt apokryf. Denne suppe er super dejlig og mættende, og, forestiller vi os, lig noget en vietnamesisk husmor ville servere til familien. Suppen skal naturligvis laves på god hjemmelavet kylligesuppe. Heller ingen terninger her tak…

  • 600 ml rigtig god kylligefond
  • 3-4 spsk fishsauce
  • 1 tsk sukker
  • 1 bundt forårsløb
  • 1 citrongræs
  • 4 limeblade
  • 1 chili
  • 200 gram risnudler
  • 200 gram tigerrejer (forkogte)
  • koreander
  • 4 spsk ristede sesamfrø.

 

Sådan gør du:
Hæld fishsauce og limeblade i kyllingefonden, og lad den langstomt koge op med 1 citrongræs. Tilsæt sukker og hakket chili. Kog den lidt ind og tilsæt halvdelen af forårsløgen, rejerne og nudlerne. Kog indtil nudlerne er møre, og server med det sidste forårsløb, hakket koreander og ristede sesamfrø.

20120824-174834.jpg

Written by

Finder du opskrifter på salater, desserter eller kager, har de som regel været under min kniv. Men jeg er også en ørn til pies, simreretter, ting der kan skæres i store tern og alt mad man kan drikke cava til.

No comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Top