Verdens næstbedste vaniljeis med hindbær på tre måder

Denne suveræne dessert fik jeg lyst til at lave efter et besøg på Puglisis Relæ for nogle uger siden. Her serverede de som dessert en vanvittigt cremet  og vaniljespækket flødeis tætpakket med friske og frosne stykker af citrusfrugter på toppen.
Jeg ejer ikke helt det rigtige værktøj til at gøre dem isen efter, men med en almindelig ismaskine, fløde og æg og vanilje i massevis kommer man ret tæt på.
Ideen med at komme hindbær på i forskellige teksturer fungerer fuldstændigt uovertruffent.
Vi er godt nok milevidt fra lokal hindbærsæson, men citrussæsonen er trods alt endnu længere væk

Her er dessert til fire personer.

  • 8 æggeblommer
  • 100 gram fløde
  • 2 vaniljestænger
  • 5 dl fløde
  • 1 dl sødmælk
  • 1 bakke friske hindbær
  • 10 gram frysetørrede hindbær

Sådan gør du:
Pisk æggeblommer med sukker og vaniljekorn til det er lyst og luftigt.
Varm mælk og fløde op til lige under kogepunktet med de tomme vaniljestænger.
Hæld forsigtigt den varme mælk over æggeblandingen mens du pisker. Kom det hele tilbage i gryden og varm blandingen op til det igen rammer lige under kogepunktet.
Det må på ingen måde koge, for så koagulerer æggene.
Køl blandingen ned, og kør den på ismaskine indtil den er fast og cremet. Sæt på frys indtil du skal bruge den.

Kom en håndfuld af de friske bær på frys. Når de er dybfrosne, kan du forsigtigt pille dem fra hinanden til bittesmå hindbærstumper.
Server en kugle is på hver tallerken og træk den lidt ud med bagsiden af en ske.
Fordel friske hindbær, frosne hindbærstykker og frysetørrede hindbær på toppen og server.

 

 

 

 

[adsenseyu2]

Written by

Finder du opskrifter på salater, desserter eller kager, har de som regel været under min kniv. Men jeg er også en ørn til pies, simreretter, ting der kan skæres i store tern og alt mad man kan drikke cava til.

No comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Top