Mange før os har forsøgt at finde opskriften på verdens bedste burger. Henrik Yde dedikerede Burger & Bun på Istedgade til projektet men endte op med en hundedyr sag med sej bolle og alt for meget fyld, der fordrer kniv og gaffel.
I New York har en cafe sat prisen op, så de nu sælger verdens dyreste burger – med kobekød, trøfler og gruyere. Det gør det bare ikke nødvendigvis til verdens bedste!

Problemet med de fleste burgere er, at de oftest er så overfyldte, at ingen kan gabe over dem. Hemmeligheden bag den perfekte burger er gode råvarer, en blød bolle, saftigt kød og friske bid, der altsammen kan spises med ën hånd.

Burgerbollen:

  • 3 dl sødmælk
  • 25 g gær
  • ½ kg hvedemel
  • 2 tsk salt
  • 1 spsk sukker
  • 50 g smør
  • Æg til pensling
  • Sesamfrø

Sådan gør du:
Bland gær med lunken mælk. Tilsæt mel, smeltet smør,  salt og sukker. Ælt dejen meget grundigt igennem og lad den hæve i ca. 1 1/2 time.
Del dejen i 6-8 stykker og form dem til boller Læg dem til efterhævning på en bageplade i en halv times tid. Pensl bollerne med pisket æg og drys sesamfrø på. Bag ved 200 grader i cirka 15 minutter med en skål vand neders i ovnen. Når bollerne kommer ud af ovnen, lægger du straks et rent viskestykke over dem til de kølet af. Så får du super saftige og bløde boller.

Burger
400 gram hakket oksekød
Smør
Salt og Peber
4 spsk hjemmelavet mayonaise
4 skiver emmentaler
Masser af syltede agurker.

Sådan gør du:
Fom kødet til flade burgers og steg dem kort tid ved høj varme i olie og smør. Krydr godt med sakt og peber, og lad dem køle lidt af. De skal være stegte udenpå, men bløde når du trykker på dem.
Flæk en burgerbolle, smør dem med hjemmelavet mayonaise. Læg burger, ost og syltede agurker på. Klap sammen og kald til bords!

 

TIP 1: Indrømmet – det er en noget vitaminfattig sag, så du er selvfølgelig nødt til at have salaten on-the-side. Lav en chopped-salad af sprødt salat, tomat, agurk og løg. Giv den et skvæt god olivenolie, citron, salt og peber og du er home safe!

20120806-122118.jpg

Written by

Finder du opskrifter på salater, desserter eller kager, har de som regel været under min kniv. Men jeg er også en ørn til pies, simreretter, ting der kan skæres i store tern og alt mad man kan drikke cava til.

No comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Top