Vegetar-samosa med korianderchutney

Sprøde, varme samosa er ret uimodståelige. Og selv om vores gamle afghanske grønthandler solgte nogle ret lækre af slagsen, kan de ikke overgå de friske, hjemmelavede.
Der er mange der laver samosa med filodej, men det ville de ægte indiske mamaer aldrig gøre.
Du skal lave din samosa-dej selv, hvis du vil have den der sprøde og boblende fornemmelse.

Til samosa skal du bruge
225 gram hvedemel
1 tsk salt
3 spsk olie
ca 1 dl vand

500 gram kartofler
1 tsk gurkemejepulver
1/2 tsk spidskommen
1/4 dl vand
73 gram ærter
Chili efter smag
En dusk koriander
Salt
Olie til at stege i

Olie til at dybstege i

Til chutney skal du bruge
En stor dusk koriander-blade
2 fed hvidløg
4 spsk kokosmel
2 små grønne chili
Saften fra en halv citron
1/2 tsk salt
1/2 tsk sukker
3 spsk olivenolie

Sådan laver du samosa
Skræl kartoflerne og skær dem i mindre tern. Varm lidt olie op på en dyb pande og kom spidskommen ved. Tilsæt så kartoffeltern og chili, og svits det hele på panden. Kom gurkemeje ved og tilsæt vandet. Læg låg eller sølvpapir på, og lad kartoflerne simre til er møre.
Når kartoflerne er møre og vandet fordampet kommer du ærterne ved og smager til med chili og salt.

Bland vand, mel, salt og olie sammen. Ælt du har en meget smidig men fast dej.
Del dejen i ca. 12 mindre kugler, som du triller runde og ruller ud til cirkler. Del alle cirklerne til halv-cirkler.
Kom en spsk fyld på hver halvcirkel, og fold dejen om fyldet, til du får en trekantet form. Pensl alle enderne med lidt vand, og klem dejen godt fast.
Varm olien op til 180 grader og steg samosaerne til de er gyldne og sprøde. Læg dem på fedtsugende papir inden du serverer dem.

Sådan laver du koriander-chutney
Kom alle ingredienser i en lille minihakker og blend til du har en glat og ensartet masse. Tilsæt evt lidt mere olivenolie for at få en glat masse.

Samosa med koreanderchutney

[adsenseyu2]

Written by

Finder du opskrifter på salater, desserter eller kager, har de som regel været under min kniv. Men jeg er også en ørn til pies, simreretter, ting der kan skæres i store tern og alt mad man kan drikke cava til.

Latest comments
  • Det ser lækkert ud! 🙂
    Er det ligemeget hvad olie man bruger?

      • Super tak! Jeg giver mig i kast.
        Tak for en god blog

  • Åh hvor lækkert, det må jeg prøve at lave!
    Tak for den opskrift.

Top