Vegansk curry med grønne linser og kokos

Efteråret er lige om hjørnet, og hvis du har det på samme måde som mig, så får du snart lyst til noget hyggeligt og varmt mad med masser af krydderier, der bare står og simrer og dufter lækkert på komfuret.
Denne curry  – eller karry, om du vil – er vegansk, og der er godt nok langt mellem veganske retter, som jeg synes er værd at bruge sit liv på. Men denne her indisk-inspirerede simreret er hele pakken. Krydret, cremet og fyldt med en masse lækkert: grønne linser, kokosmælk, chili, krydderier og friske tomater. Og så er det at vegansk mad pludselig giver 100 % mening.

Du kan bruge alle mulige slags linser – og egentlig også bønner for den sags skyld. Her er brugt grønne linser, fordi det var det, vi lige havde i skabet, men brune eller røde  linser vil være lige så lækkert. Server hele baduljen med kogte jasminris og en ordentlig bunke frisk koriander. Måske en kold øl on the side.

Automatisk kladde

Ingredienser

  • 1 spsk kokosolie (eller anden olie)
  • 1 spsk korianderfrø
  • 1 spsk spidskommen
  • 2 fed hvidløg
  • 1 løg
  • 2 spsk karry
  • 1 tsk cayennepeber
  • Salt og peber
  • 1 dåse tomater
  • 1 dl vand
  • 2 dl grønne linser
  • 1/2 dåse kokosmælk
  • 200 gram cherrytomater
  • Frisk koriander

Sådan gør du

  • Smelt kokosolien i en gryde og tilsæt korinderfrø og spidskommen
  • Hak løg og hvidløg og sauter det lidt med
  • Kom cayennepeber og karry ved og rør rundt.
  • Tilsæt de hakkede tomater, vand og linser og lad det hele simre i ca 15-25 minutter til linserne er møre.
  • Tilføj kokosmælken og cherrytomater og smag til med salt og peber.
  • Server med kogte jasminris og frisk koriander
http://raavarecirkus.dk/vegansk-curry-groenne-linser-kokos/

linsekarry2

Written by

Finder du opskrifter på salater, desserter eller kager, har de som regel været under min kniv. Men jeg er også en ørn til pies, simreretter, ting der kan skæres i store tern og alt mad man kan drikke cava til.

No comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Top