Denne thai snack har det mundrette navn Kiew Tod Kai Nook Gata. Fair nok, måske det betyder hårdkogte vagtelæg der gerne ville være forårsruller på thai.

Jeg er overdrevet fascineret af de små æg. De pedantiske vil måske indvende, at de smager af nøjagtigt det samme som de større og kedeligere hønseæg. Dertil har jeg kun ét at sige: Er killinger ikke sødere end katte? Er hvalpe ikke sødere end hunde? Og er baby afrikanske kæmpesnegle ikke sødere end voksne afrikanske kæmpesnegle? Jo de er, dog smager de af det samme.

Al mad vurderes efter smag, konsistens og fremtoning. En lille killing på spid ser bare sødere ud end en stor hankat, dog smager de af det samme efter 30-45 min. på grillen. Det samme gør sig gældende for disse vagtelæg. De smager og har konsistens som et almindeligt hønseæg, men deres udseende og størrelse gøre en forskel for helhedsoplevelsen.

Og når vi nu er ved konsistens, så er blandingen af det bløde vagtelæg og den sprøde forårsrulledej helt speciel. Hvis man er så dannet, at man har set Babettes Gæstebud, kan man sikkert relatere til fornemmelsen. Bare tænk på scenen hvor Babette servere sin hofret vagtler i sarkofag og General Lorens Löwenhielm knækker kraniet på den lille vagtel og suger hjernen ud.

Hvis du efter den omgang stadig har lyst til at lave denne ret, så skal du bruge:
12 vagtelæg
12 plader forårsrulledej
4 grill-spid
1 sammenpisket æg
1 l. olie til fritering

Dip
1 forårsløg, snittet i tynde ringe på skrå
2 røde birds eye chilier, finthakket
2 spsk. sød chilisauce
6 spsk fish sauce
6 spsk. vand

Sådan gør du:
Start med at røre alle ingredienserne til dippen sammen og sæt den på køl.

Kog de små æggebasser i 6 min i vand tilsat lidt eddike. Eddiken gør dem lettere at pille.
Når æggene er færdigkogte, pilles de og pakkes ind i forårsrulledejen. Det gøres bedst med at:
– folde dejpladen på midten
– læg et æg i den ene ende og rul ægget en halv omgang
– fold dejenderne ind og rul videre
– inden afslutningen, smøres lidt sammenpisket æg på enden som lim

Sæt tre æg på hvert spid og friter æggene i olien ved middelhøj varme til de er gyldne. Det tager ca. 3 minutter. Der skal selvfølgeligt være olie nok i gryden til at dække de små æggepakker.

Spis spiddene så snart de er færdige.

[adsenseyu2]

Post Tags
Share Post
Written by

Hvis du på denne side falder over en ret med hjerne, lever, hjerte, hale, tæer, hoved eller insekter, så er jeg sandsynligvis ophavsmand til den. Jeg er gastronomisk interesseret med en forkærlighed for det alle andre ikke vi have og i visse tilfælde afskyr.

No comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Top