Vagtler au vin, lugter lidt af coq au vin og det er også der fra inspirationen kommer fra. Vagtler ligner og smager ret meget som kylling.
Vagtler skulle efter signende være meget brugt i det kinesiske køkken, hvor man griller den i noget krydret sovs og stikker en pind igennem den fra hoved til røv. Jeg har her valgt en mere europæisk tilgang med trøfler og hvidvin. Så kan kineserne beholde deres pindemad og dårlige manerer for sig selv.

Du skal bruge:
2 vagtler
40 g. panchettea i små tern
1/2 rødløg i tynde skiver
1 fed hvidløg
1/2 trøffel
6 salvieblade
1 1/2 dl. tør hvidvin
Lidt mel
Olivenolie
Salt og peber

Sådan gør du:
Sommerfugludben vagtlerne, ved at klippe rygsøjlen af og mas vagtlen flad. Det gøres ved at lægge den på ryggen og give den et let tryk.

Steg panchettaen let gylden i olivenolie. Tag panchettaen fra, men lad lidt af fedtstoffet blive. Vend vagtlerne i mel og steg dem med skindsiden nedad ved hård varme i 2 min, skru ned til middelvarme og tilsæt hvidløg, salvieblade, rødløg og steg videre i 5 min. Vend Vagtlerne og tilsæt hvidvin og panchetta og giv det yderligere 5 min. Smag til med salt og peber.

Anret vagtlerne på hver deres tallerken og kom lidt af saucen på hver vagtel. Slut af med at rive godt med trøffel over.

vagtler1

Written by

Hvis du på denne side falder over en ret med hjerne, lever, hjerte, hale, tæer, hoved eller insekter, så er jeg sandsynligvis ophavsmand til den. Jeg er gastronomisk interesseret med en forkærlighed for det alle andre ikke vi have og i visse tilfælde afskyr.

No comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Top