aka waffels and fried partridge – et lille tvist på sydstatsklassikeren “waffels and fried chicken”. Hvis du er typen, der kun spiser et måltid om dagen, så er der her perfekt mad for dig: Morgenmad og aftensmad i ét. Jeg ved ikke, hvorfor amerikanerne har så stor forkærlighed for at blade det søde og salte på så dramatisk vis, men spøjst er det. Lige pludselig giver “appelskivers and medisterpols” mening. Hvornår er der nogen, der laver havregryn med frikadeller?

Der skulle efter sigende findes to versioner af waffels an chicken i Guds eget land. En med fried chicken og en med kyllingeplukkød og hvid sauce oven på vaflen. Den førstnævnte er en klassiker inden for soul food, mens den anden skulle være nærmes ukendt og fra Pennsylvania.

Alt andet lige, må det her være en hyldest til, hvad man med et pænt udtryk kan kalde amerikanernes uhøjtidelige tilgang til kogekunst. Og så vil jeg undskylde, at de rikke indgår nogen form for halvfabrika eller mix i opskriften, hvilket disker den totalt ift. autencitet.

Til de friterede agerhøns skal du bruge: 

  • 2 agerhøns
  • 2 dl mel
  • 1 tsk røget paprika
  • 2 tsk sennepspulver
  • 1/2 tsk salt
  • et nip cayennepulver
  • 1 tsk tørret oregano
  • Frisk peber
  • 1/2 liter kærnemælk
  • Olie til friturestegning

Til vaflerne skal du bruge: 

  • 2 æg
  • 3 dl kærnemælk
  • 1/2 tsk salt
  • 200 gram mel
  • 1 tsk sukker
  • 1 tsk bagepulver
  • Smør til stegning

Sådan laver du de friterede agerhøns: 
Halver agerhønsene ved at klippe dem midt over med en fjærkræsaks.
Kom dem ned i en skål og hæld kærnemælk og salt over. Lad det trække mindst nogle timer eller natten over.
Bland alle de tørre ingredienser. Tag agerhønsene op og dryp dem af. Vend dem i melblandingen og friter dem ved 160 grader olie til de er gyldne og let brune – 8 minutter.

Sådan laver du vaflerne
Pisk æg og kærnemælk sammen og kom salt, sukker og bagepulver ved. Pisk melet i og rør til du har en ensartet tyktflydende dej.
Varm et vaffeljern op og steg vaflerne i smør.

waffle_chicken2

Written by

Hvis du på denne side falder over en ret med hjerne, lever, hjerte, hale, tæer, hoved eller insekter, så er jeg sandsynligvis ophavsmand til den. Jeg er gastronomisk interesseret med en forkærlighed for det alle andre ikke vi have og i visse tilfælde afskyr.

No comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Top