Vafler med cremefraiche og havtorn-sirup

Det er super nemt, at lave sin egen sirup, og så er sirup nok den letteste måde at bruge de mange havtornbær, der er modne lige nu.
Siruppen kan du bruge i kager, på is eller i kaffen, men her er er den dryppet på nybagte vafler sammen med en klat cremefraiche, som giver noget friskhed til retten og en håndfuld sprøde, ristede hasselnødder.
Easy peasy….

Du skal bruge

Til havtorn-siruppen:

  • 2 dl havtorn bær
  • 2 dl sukker
  • 1 dl vand

Til vaflerne:

  • 2 æg
  • 2 spsk sukker
  • 4 dl mælk
  • 150 gram hvedemel
  • 1 tsk bagepulver

Derudover vil det være godt med

  • Lidt creme fraiche
  • En håndfuld ristede og hakkede hasselnødder

 

Sådan gør du:
Start med at lave havtorn-siruppen:
Kom sukker, vand og havtorn i en gryde og kog op. Når bærrene popper ved et let tryk, moser du dem i gryden med en gaffel eller lignene. Si væsken gennem et klæde og kog siruppen ind i yderligere fem minutter. Tag den af og køl het ned.

Nu til vaflerne: Pisk æggeblommer med sukker, tilsæt mælk, bagepulver og mel og rør det sammen. Pisk æggehviderne stive og vend det forsigtigt i dejen.
Lad gerne dejen hvile et kvarters tid inden du bruger den.
Bag vaflerne på dit vaffeljern til de er sprøde og lækre.
Server vaflerne med

Vafler med havtorn-sirup

Written by

Finder du opskrifter på salater, desserter eller kager, har de som regel været under min kniv. Men jeg er også en ørn til pies, simreretter, ting der kan skæres i store tern og alt mad man kan drikke cava til.

No comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Top