Uautentiske thailandske kylling/citrongræsspid

Dette er på ingen måde en autentisk opskrift på thailandske kyllingespyd, men derimod en tøm-køleskabs-verison af en thai-mad-uge. Faktisk er det her sandsynligvis lige så thai, som ellerten kan køre langt på en opladning.

Og så tænker du nok; “kan man overhovedet smage, at kyllingestykkerne er monteret på et styke halvvissent citrongræs?”. Det hurtige svar er nope, nada, niks, nej, no, njet og det modsatte af si – men det ser da meget cool ud.

Jeg vil heller ikke påstå, at jeg er den første der har smidt noget kød på citrongræs, hvilket thairetten Nem Lui Hue er et eksempel på.

Du skal bruge:
400 g. kyllingebryst, skåret i tynde strimler
6 stængler citrongræs

Marinade
1/2 soyasauce
1 fed revet hvidløg
1 tommeltot stort stykke ingefær, fintrevet
1 spsk. palmesukker
2 spsk. sesamolie
2 spsk. fishsauce

Sauce
1/2 dl. vand
2 fint hakkede bird’s eye chilier
4 spsk. fishsauce
1/2 bundt finthakket korriander.
Saft af en lime.

Sådan gør du:
Start med at blande alle ingredienserne til marinaden sammen. Kom kyllingestykkerne i marinaden og lad det stå natten over. Når kyllingestykkerne er færdigmarinerede, spides de på citrongræsstænglerne. Steg spiddene på en meget varm pande til de er gennemstegte og har fået lidt stegeskorpe.

Imens blandes alle ingredienserne sammen til saucen. Server kyllingespiddene sammen med saucen og ris eller glasnudler on the side.

chickstick2

Written by

Hvis du på denne side falder over en ret med hjerne, lever, hjerte, hale, tæer, hoved eller insekter, så er jeg sandsynligvis ophavsmand til den. Jeg er gastronomisk interesseret med en forkærlighed for det alle andre ikke vi have og i visse tilfælde afskyr.

No comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Top