Som bekendt deler grækerne og tyrkerne en stor fælles madhistorie, selv om det vist stadig er lidt tys-tys.
Men sjovt er det, at grækernes elskede agurkedip også smager rigtig dejligt på tyrkisk!
I min studietid havde jeg æren af at servere græsk biftiki og ouzo i Skive og senere tyrkisk biftek og raki på den gode og hyggelige tyrkiske restaurant Lodos i Århus (før dobbelt-A)

Flere af retterne på kortet gik igen, selv om navnene var forskellige. Hvis du får en skålfuld cacik, kan du næsten gætte, hvad du får.
Tyrkerne er dog glade for at skære agurken i små tern i stedet – det kan du evt prøve næste gang for adspredelsens skyld.
Uanset oprindelse er tzatiki bare en af danskerne foretrukne dipper og de fleste kan vel næsten lave den uden opskrift. Hvis du alligevel er en af dem der er glade for en manual, får du den her.

  • 1 agurk
  • 2 dl græsk yoghurt
  • 2 spsk olivenolie
  • 2 fed hvidløg (eller efter smag)
  • Salt og peber

Sådan laver du tzatiki
Riv agurken groft. Læg den i et rent klæde og pres så meget væske ud af den som du kan. Bland den drænede agurk med yoghurten og tilsæt revet hvidløg og et par spsk. olivenolie. Smag til med salt og peber.

 

Written by

Finder du opskrifter på salater, desserter eller kager, har de som regel været under min kniv. Men jeg er også en ørn til pies, simreretter, ting der kan skæres i store tern og alt mad man kan drikke cava til.

No comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Top