Det er et alment accepteret faktum at bacon løfter ALT til nye højder. Interessant er det, at trøfler har en positiv effekt på endnu flere ting. Det to råvarer sammen, sender den heldige modtagers smagsløg til gastro-nirvana. Det her er en regulær Ninja combo.

Pizza er super enkel mad, der ret hurtigt kan mishandles. Der skal ikke ret mange husmoderlige dameblads “sådan-laver-du-mad-på-14-sekunder”-tricks til, før man har totalt smadret pizzaen sideløbende med ens egen kvalitetssans. Her er mine pizza dogmer, jeg altid følger for at få det bedste resultat:

– Lav pizzadejen selv, (d.v.s. køb ikke de der mystiske ruller dej i køledisken. Brødbagning er alt andet lige den sidste rest af gastronomisk selvrespekt, vi har tilbage i dette land.)

– Brug frisk bøffelmozzarella og undgå præ-revede danbo-osterester, som fejlagtigt har fået påtrykt “mozzarella” på indpakningen.

– Less is more – Undgå at overfylde din pizza, for så kunne du ligeså godt have lavet en klassisk tærte. Eksempler på overfyldte pizzaer findes her, her og her.

– Hav næse for kvalitet, for når nu der ikke skal så meget fyld på pizzaen, kan det ligeså godt være ordenligt. Prøv at styre udenom revet skinke i små plastic bakker, polsk vandpumpet bacon og vandspulede rejer på frost.

– Vær ikke bange for at eksperimentere, men hold dig fra banan, ærter og rejer.

Nedenstående opskrift er til 1 pizzasulten person.

Til denne pizza skal du bruge:

Dej
10 gram gær
150 ml vand
1 tsk salt
200 gram hvedemel
2 spsk olivenolie

Fyld
1/2 bøffel mozzarella kugle i 5 skiver
5 små skiver økologisk bacon
Lidt trøffel
Lidt trøffelolie
Olivenolie
Friskkværnet peber

Sådan gør du:
Start med at lave en pizzadejen ved at røre vand, gær, olivenolie og salt sammen. Kom herefter melet i og ælt grundigt. Stil den til hævning et par timer inden brug. Det er muligt at der er for meget dej til

Rul dejen ud så den er ca.3-4 mm. tyk, men hold kanten en smule tykkere. Kom lidt olivenolie på bunden, så mozzarella og til sidst bacon. Bag pizzaen i den knaldvarme ovn til bunden gennembagt og bacon og mozzarella lige har fået lidt farve.

Når pizzaen er bagt færdig, tages den ud af ovnen og dryppes med nogle få dråber trøffelolie, drysses med friskkværnet peber, hvorefter der rives godt med frisk trøffel over.

Det er sgu da onsdagsmad der vil noget!

pizza_bacon_trøfler2

[adsenseyu2]

Written by

Hvis du på denne side falder over en ret med hjerne, lever, hjerte, hale, tæer, hoved eller insekter, så er jeg sandsynligvis ophavsmand til den. Jeg er gastronomisk interesseret med en forkærlighed for det alle andre ikke vi have og i visse tilfælde afskyr.

No comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Top