Cremet, smeltende varm og tilpas salt.
Indrømmet – vi havde aldrig rigtigt lavet mad med grillost, før der dukkede en promotion-pakke op, med alverdens oste, men vi lyver ikke, når vi siger, at vi siden er blevet ret hooked på den faste lille sag. Her er tre hurtige hapsere, hvor grillost spiller førsteviolin.

Cyprioterne har deres halloumi, som er en fast ost af gede- og fåremælk med en meget høj smeltetemperatur. På vores breddegrader forhandles osten som “grillost” og er i stedet lavet på komælk, så sarte danske smagsløg også kan være med.
Grillost har samme høje smeltetemperatur som halloumi, hvorfor den er meget egnet til at grille, stege, dybstege, bage mm.
Og osten skal serveres rygende varm – ellers kan den godt have en noget sej og gummiagtig konsistens. Serveret varm er den til gengæld et ret behageligt bekendskab.

Indlægget er sponseret af Taverna

Her er tre hurtige hapsere med grillost

Dybstegt ostFriteret ost med pikant dip
Grillostens mest fantastiske egenskab er, at den holder formen mens den smelter. Derfor er et muligt at lave disse panerede oste-fritter, og ende op med varme, smeltende ostehapsere, som man af en eller anden grund godt liige kan spise én mere af…
Find opskriften her

 

 

Grillet ost med figner og skinkeGrillost med skinke og figen
Tre gode råvarer, som passer rigtig godt sammen. Steg osten, og top med god parmaskinke og friske figner. Så har du en suveræn – og hurtig – forret, som også kan laves i mindre målestok, og omdannes til pindemadder, hvis du har lyst til at gå mere old-school til værks.
Find opskriften her

 

 

Grillost_fennikel2

Grillost med frisk fennikelsalat
Fintsnittet fennikel vendt med citron og olivenolie er her kommet på toppen af nogle skiver stegt grillost. Den friske salat klæder den fede ost rigtig godt, og retten fungerer fint som tilbehør eller som en ret i sig selv – gerne med lidt godt surdejsbrød.
Find opskriften her

 

 

 

Share Post
Written by

Finder du opskrifter på salater, desserter eller kager, har de som regel været under min kniv. Men jeg er også en ørn til pies, simreretter, ting der kan skæres i store tern og alt mad man kan drikke cava til.

No comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Top