Torsk med gulerødder og havtorn på cremet porrebund

Nynordiske kokke har for længst fundet ud af, at gulerødder og havtorn er et ret fint makkerpar for de søde gulerødder holder de sure bær lidt i skak og vice versa. Her er de serveret på dampet fisk og en bund af flødestuvede porrer, som alt i alt ender med at være en ret god servering.

retten kræver lidt forberedelse og en tur i skoven og på stranden, men derefter er det ikke svært. Havtorn er næsten blevet hvermandseje og kan findes på bl.a. strandenge. Går du helt ned på stranden kan du være heldig at finde strandportulak, som smager lidt af salt  agurk.

Er du på tur i skoven og lugter løg, er du sikkert løbet ind i ramsløg. Men har din ramsløg smalle blade med en trekantet sitlk, så har du fundet ramsløgens fætter fra middelhavet. Kan du ikke finde trekantet løg, så brug ramsløg eller løgkarse.

Gulerødderne er helt små og skal derfor ikke skrælles, men bare skrubbes med en ren opvaskesvamp. De gør du lettest ved at beholde toppen på, så du har noget at holde i. Herefter lægges guleroden fladt på et skærebræt. Hold fat i toppen og skrub guleroden fra toppen og ned mod ende. Har du en skævert, retter den sig faktisk lidt ud ved skrubningen. Skær toppen af guleroden, men behold den øverste 1,5 cm.

Porrerne renses lettest ved at skære toppen af og snitte den i ringe. Kom alle ringene i en skål med vand og rør lidt rundt. Efter et par minutter liger der et lag af jord i bunden af skålen. Tag porreringen op af skolen og læg dem i et dørslag til dræning. Lad endelig være med at hælde hele skålens indhold over i et dørslag, for så hælder du bare jorden ovenpå porrerne igen.

Torsk med gulerødder og havtorn på cremet porrebund

Ingredienser

    Torsk
  • 400 g. mørksej i fire stykker
  • Olivenolie
  • Salt og peber
  • Cremet porrer
  • 2 porrer, renset og skåret i små ringe
  • 30 g. smør
  • 1/2 dl fløde
  • salt og peber
  • Garniture
  • 50 g. havtornebær
  • 15 babygulerødder, renset
  • 20 g. smør
  • Lidt strandportulak og trekantet løg, renset for jord
  • Salt og peber

Sådan gør du

    Mørksej
  • Vend mørksejen i lidt olivenolie og krydder dem med lidt salt og peber
  • Læg dem i et ovnfast fad og bag fisken i ca 5 minutter ved 175 grader, eller til den begynder at blive mælkehvid.
  • Cremet porrer
  • Skær porrerne i skiver og sauter dem i lidt olivenolie til de falder lidt sammen, men stadig har en smule bid. Tilsæt fløden og varm det igennem til det "sætter sig". Krydr med salt og peber.
  • Garniture
  • Kom gulerødderne på en pande med smør og steg dem med middelhøj varme i 10 minutter
  • Kom havtorn på panden og lad dem stege med til bærrene puffer ved et let tryk
  • Anretning
  • Anret med at kommer porrer på en tallerken
  • Oven på porreren kommes mørksej og herefter gulerødder og havtorn
  • Slut af med at pynte med strandportulak og trekantet løg
  • Anret porrerne i bunden af dybe tallerkner. Kom fisken ovenpå og slut af med gulerødder og havtorn.
http://raavarecirkus.dk/torsk-med-gulerodder-og-havtorn-pa-cremet-porrebund/

 

 

Written by

Finder du opskrifter på salater, desserter eller kager, har de som regel været under min kniv. Men jeg er også en ørn til pies, simreretter, ting der kan skæres i store tern og alt mad man kan drikke cava til.

No comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Top