Fair nok! Det ligner noget fra en gammel fransk kogebog anno 1954, men det er en super fin bistroret også i 2012. Og lidt nostalgisk hyggelig er den hvert fald

2 torskefileter
10 nye kartofler
1æggeblomme
Olivenolie
1/2 dl hvidvin
1tsk sennep
Saft fra 1/2 citron
Ca 2 dl olie
Salt og peber
1 hvidløgsfed
Salat

Skræl kartoflerne og kog dem møre i saltet vand. (tip: der skal en lille håndfuld salt og et par laurbærblade i vandet når du koger kartofler)
Lav en mayonnaise ved at piske æggeblomme med salt, peber, sennep og citron. Pisk forsigtig olien i, så det ikke skiller. Tilsæt fintrevet hvidløg.

Torsken krydrer du med salt og peber, og drisler med lidt citronsaft og en slat hvidvin. Giv den ca 10 min ved 200 grader, afhængig af tykkelsen.

Server torsken med kartofler, aioli og en grøn salat (musthave!

20120814-190719.jpg

Share Post
Written by

Finder du opskrifter på salater, desserter eller kager, har de som regel været under min kniv. Men jeg er også en ørn til pies, simreretter, ting der kan skæres i store tern og alt mad man kan drikke cava til.

No comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Top