Vi har lavet madplaner de sidste 12 år, og hvis man gik tilbage til nogle af de første madplaner vi lavede i 2004 -mens vi begge var på SU – vil man se, at denne tomatsalat stod på listen. Det var én klassiker allerede dengang og er efterfølgende dukket op på adskellige madplaner gennem årene, og er dermed én af de få serveringer, som har den ære at blive en fast del af tilbehørs-repetoiret i et køkken, hvor der næsten er en ny ret på bordet hver dag året rundt.
En god tomatsalat kræver kun én ting – modne tomater. Og det kan altså være noget svært at skaffe herhjemme – ikke mindst i april. Kan du kun skaffe de der orange, hårde tomater uden stilk, skal du springe over og kigge dig om efter en spidskål eller noget andet sæsonbetonet i stedet for. Du kan både bruge gode cherrytomater (som her) eller almindelige tomater, som du skærer i store stykker. (Gerne de super søde san marzano)
Salaten vendes i olivenolie og balsamico og den skal som minimum trække smag fra dressingen i en halv times tid. Så start i god tid.

Tomatsalat med balsamico

Ingredienser

  • 300 gram supermodne tomater
  • 1 rødløg
  • 6 spsk olivenolie
  • 3 spsk balsamico
  • Et nip salt
  • Peber
  • En lille dusk frisk basilikum

Sådan gør du

  • Skær tomaterne i mindre bidder
  • Skær løget i tynde både
  • Hak basilikum fint
  • Vend tomater med løg og basilikum
  • Pisk olie og balsamico og krydr med salt og peber
  • Vend tomaterne i dressingen og lad den trække i 30 min
http://raavarecirkus.dk/tomatsalat-med-balsamico/

tomat1

Written by

Finder du opskrifter på salater, desserter eller kager, har de som regel været under min kniv. Men jeg er også en ørn til pies, simreretter, ting der kan skæres i store tern og alt mad man kan drikke cava til.

No comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Top