Tom yum gang – thaisupper med rejer og galanga

Tom yum gang er en populær spicy thailandsk suppe med rejer, svampe og tomat. Og så en hel masse spice fra den chili-pasta, du tilsætter. Og det er her tricket er; du vælger helt selv hvor meget chilipasta du tilsætter, og dermed hvor stærk suppen skal være.
Smag selv til med limesaft, fishsauce og sukker, så du får en fin balance mellem alle smagene.

  • 1 rødløg
  • 2 fed hvidløg
  • 5 tørrede chili
  • 2 spsk olie
  • 2 stængel citrongræs
  • 1 tsk revet galangarod
  • 5 skiver galangarod
  • 5  keffir limeblade
  • 1 tsk palmesukker
  • 1/5 liter vand
  • 100 gram friske shitake eller markchampignon
  • 10 modne cherrytomater
  • 1 forårsløg
  • 200 gram rå tigerrejer
  • Limesaft
  • Fishsauce
  • Koreander

Sådan gør du:
Varm olien op i en gryde. Kom grofthakket løg og hvidløg ved og sauter. Tilsæt chili og den ene stængel citrongræs, skåret i fine stykker. Tilsæt fintrevet galanga. Lad det hele simre i gryden nogle minutter. Kom det derefter i en minihakker og blend til det hele er en fin pure.
Kom en god spsk. ske i en gryde. Tilsæt vand lidt efter lidt, mens du pisker pastaen ind i væsken.
Kom den sidste citrongræs, galangarod i skiver og limeblade ved og lad det hele småkoge i ca. 5 minutter.
Tilsæt så svampe, finthakket forårsløg og tomater og giv det yderligere et par minutter. Lige inden servering tilsætter du rejerne, som kun lige skal varmes igennem. Smag til med limesaft og fishsauce og drys med koreander inden servering.

[adsenseyu2]

Written by

Finder du opskrifter på salater, desserter eller kager, har de som regel været under min kniv. Men jeg er også en ørn til pies, simreretter, ting der kan skæres i store tern og alt mad man kan drikke cava til.

No comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Top