Tom ka gai – spicy kokossuppe med kylling og galanga

Kokos er en af de ting jeg misunder de sydlige himmelstrøg mest. Og kan man lide kokos, er denne suppe måske din nye favorit.
Tom ka gai er en klassisk thailandsk suppe, som smager forrygende.
Du skal måske lige forbi en asiatisk supermarked for at trylle limeblade og galangarod frem, men begge dele kan du købe i store mængder og smide på frys. Så er der tom ka gai til hele vinteren.

  • 1 kyllingebryst
  • 1 stor dåse kokosmælk
  • 2 dl vand
  • 1 citrongræs
  • 3 små tørrede chili
  • 4 limeblade
  • 4 skiver frisk galangarod
  • 200 gram svampe (Shitake, østershatte eller markchampignon)
  • Saft fra en lime
  • Et bundt koreander
  • Fishsauce

Sådan gør du:
Skær kylling i mundrette bider.
Skræl galangarod og skær den i tynde skiver. Giv citrongræsset et par slag, så smagen lettere frigives.
Kog kokosmælken op i en gryde med vandet. Tilsæt galangarod, citrongræs, chili og limeblade. Kom kylligestykerne og svampene ved. Lad det hele simre i ca. 7-10 minutter. Smag til med limesaft og fishsauce.
Server med masser af frisk koreander.

Tom ka gai

Tom ka gai

[adsenseyu2]

Written by

Finder du opskrifter på salater, desserter eller kager, har de som regel været under min kniv. Men jeg er også en ørn til pies, simreretter, ting der kan skæres i store tern og alt mad man kan drikke cava til.

No comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Top