Tigerrejer i kokos og freestyle curry

Denne ret er lige noget for alle der elsker kokos. Og chili. Og lime. Og rejer.
Ingredienserne klæder hinanden super, og med den lidt indisk inspirerede curry-blanding bliver den traditionelle thai-ret skøn, dyb og anderledes intens.

Krydderblanding

  • 1 spsk koreander
  • 2 spsk spidskommen
  • 10 cm kanelstang
  • 2 tørrede chili
  • 1 spsk tomatpure
  • 1 tsk sennepskorn
  • 1 tsk paprika
  • Salt
  • 1/2 tsk bukkehornsfrø
  • 1/2 nigellafrø
  • 3 nelliker
  • 2 sorte kardemommefrø

Først igang med karryblandingen. De hele krydderier ristes på en tør pande, og enten morter du dem derefter, eller også (og det er nemmest) smider du dem i en krydderikværn i 30 sekunder.
Bland tomatpureen i.
Her bliver pænt meget curry, men det du ikke bruger smider du bare i en lille pose og på frost, og gemmer til en anden gang.

Til retten skal du derudover bruge:

  • 100 gram rå tigerrejer uden skal.
  • 4 forårsløg
  • 2 cm frisk ingefær
  • 1 chili
  • 1 lille dåse kokosmælk
  • 2 lime

Sådan gør du

Varm en stor wok eller tykbundet gryde meget op. Tilsæt en 1 spsk. olie og svits først karryblandingen i et halvt minut.
Tilsæt revet ingefær, chili og de hakkede forårsløg. Derefter rejerne, som kun skal have 1/2 minut fuld varme.
Tilsæt kokosmælk og smag til med saft fra en lime og evt lidt salt. Varm retten hurtigt op og server med basmati eller jasminris.

TIP 1: Det er ret væsentligt at din wok eller pande er glohed. Opvarmningen skal gå stærk for at rejerne ikke bliver over-tilberedte og dermed gummiagtige.

20120814-190914.jpg

Written by

Finder du opskrifter på salater, desserter eller kager, har de som regel været under min kniv. Men jeg er også en ørn til pies, simreretter, ting der kan skæres i store tern og alt mad man kan drikke cava til.

No comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Top