Du kender måske denne situation: Du og kæresten/konen har siddet og arbejdet foran hver jeres computer hele eftermiddagen. Ved halvsekstiden rejser hun sig op og siger “nu vil jeg lave noget mad”.
Som dedikeret madnørd skærer det i hjertet, når man i den grad bliver sat udenfor det gode selskab. Derfor returnerede jeg også med et “jamen, så laver jeg da lige en forret”.
Det er bare lige det tja../men/hovsa/jamen, at vi har thaiuge, hvilket man kan lave mange skumle jokes over, men som helt reelt betyder, at vi bruger så meget fish sauce, at det kan mærkes på thailands bruttonationalprodukt. Vi ser det som en form for bistand.

Eftersom hovedretten ikke tog længere tid at lave end at koge ris, måtte jeg finde min indre mad-ninja frem. Efter et kig i køleskabet, stod det klart, at de kun var overskud af gulerødder og æg. Jeg spiser med glæde gedelunger og fårehoveder, men gulerødder rører jeg kun under tortur eller anden form for tvang. Derfor blev hovedråvaren æg. Efter en gang speed googeling, fandt jeg frem til Seriouseats.
Ok, det med at lave langtidsimrede løg havde jeg ikke tid til, så det blev smidt i rygende varm olie og 30 sek. senere var der ristede løg.
Her er en versioneret variant af de seriøse amerikaneres.

*Disclaimer*: Jeg har ingen anelse om hvorvidt disse æg er en autentisk thai street food, men trust me, de smager hyper godt.

Du skal bruge:

  • 4 æg
  • 1 løg.
  • 20 g. tamarind-pasta
  • 25 g. palmesukker
  • 1 forårsløg
  • 2 bird’s eye chilier
  • 1 fed hvidløg
  • 3 spsk. fishsauce
  • 3 spsk. vand
  • 4 dl. olie til frittering
  • lidt mel

Sådan gør du:
Start med at koge æggene i 8 min, pil dem og køl dem af.

Halver det og pil skallen af og snit det i fine strimler. Varm olien op i en lille gryde ved middelhøj varme. Svits løgene heri indtil de er blevet brunet af. Tag løgstykkerne op af olien med en hulske og dryp dem af på fedtsugende papir. Hold olien varm.

Kog tamarind, vand, palmesukker og fish sauce op i en lille gryde, indtil tamarinden er kogt ud. Vær opmærksom på at nogle typer tamarindpasta indeholder skaldele som ikke koger ud. Tag tamarindsaucen af varmen. Hak chilierne fint og skær hvidløg i skiver. Tilsæt begge dele til tamarindsaucen. Smag eventuelt saucen til med mere palmesukker eller fish sauce.

Skær forårsløget i skiver på skrå.

Halver nu æggene og vend dem i mel. Fritter de hale æg i olien indtil de er blevet gyldne. Det tager ca. 1-2 minutter.

Anret æggene på en tallerken, hæld saucen over og drys med forårsløg. Server retten med en kold lagerøl og vand til for den er HOT!

Thai street food egg

Thai street food egg

[adsenseyu2]

Written by

Hvis du på denne side falder over en ret med hjerne, lever, hjerte, hale, tæer, hoved eller insekter, så er jeg sandsynligvis ophavsmand til den. Jeg er gastronomisk interesseret med en forkærlighed for det alle andre ikke vi have og i visse tilfælde afskyr.

No comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Top