Texas Caviar vil for de fleste ligne en klassisk bønnesalat – og med god grund. Men hvis du er fra Texas, så ser du derimod en dip til dine tortilla chips. Men i Texas tror man selvfølgeligt også at den amerikanske regering vil invadere Texas militært – jeg ved fra pålidelige kilder, at Bornholm har samme paranoia.

Denne ydmyge ret med det pompøse navn, er et påhit fra en dame med navn Helen Corbitt. Den kom hun på i 1940’erne som en lille nytårs gimmick. Kritikere ville nok slå på, at bønner blandet med grønt ikke er nogen helt ny tilvejebringelse.

Om bønnesalat er af ældre eller nyere dato, ændre ikke på at det rent faktisk holder meget godt, som et kækt alternativ til cole slaw, baked beans og mac’n’cheese.

Texas Caviar
Cuisine: Amerikansk, Texas
Prep time:
Cook time:
Total time:
Serves: 4
Ingredients
  • 1 dåse black eyed peas
  • 1 majskolbe
  • 1 rød peberfrugt, finthakket
  • 1 lille løg, finthakket
  • Syltede jalapeno efter smag, hakket
  • 0,5 dl. olivenolie
  • 4 spsk. æbleeddike
  • 1 tsk. sukker
  • Salt og peber
Instructions
  1. Kog majskolben i 5-7 minutter, køl den af og befri kolben for kernerne.
  2. Dræn bønnerne for den væske de ligger i.
  3. Bland olivenolie, æbleeddike og sukker. Rør blandingen til sukkeret er opløst og smag til med salt og peber.
  4. Bland alle grøntsagerne og kom dressingen ved.
  5. Smag til med alt og peber og evt. mere bleeddike.

texascaviar2

Written by

Hvis du på denne side falder over en ret med hjerne, lever, hjerte, hale, tæer, hoved eller insekter, så er jeg sandsynligvis ophavsmand til den. Jeg er gastronomisk interesseret med en forkærlighed for det alle andre ikke vi have og i visse tilfælde afskyr.

No comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Top