Her er den perfekte nytårsøsters til en gang nytårssushi. Hvis du er en lille pynte-Jørgen, kan du et par dage inden du skal spise dine østers tage en tur på stranden og finde nogle flade strandsten.
Server din tempura-østers på stenen med lidt wakama-tangsalat on-the-side. Lav to eller tre østers pr. person.

Du skal bruge:
12 østers
100 g. hvedemel
1/4 dl. iskoldt danskvand
et lille nip bagepulver
Olie til fritering
Wakama-tang

Dip
4 spsk. soya
1 spsk tør risvin
2 stænk sesamolie
1 spsk. revet ingefær

Sådan gør du:
Star med dippen. Det er ret lige ud af landevejen – bland det hele sammen.
Til tempuradejen blandes vand, mel og bagepulver sammen. Massen skal være ret tynd. Hæld olie i en kasserolle så olien dækker i et ca. 3 cm. tykt lagog varm den op ved middel varme. Test om olien er varm nok til fritering ved at dyppe en lille smule tempuradej i gryden. Hvis den begynder at sisle og blive fast med det samme er olien varm nok.
Åben østersene og dyp dem kort i dejen og friter dem to-tre stykker ad gangen. De skal ikke være i olien i mere end 20 sekunder. Dejen skal selvfølgeligt nå at blive sprød.

Written by

Hvis du på denne side falder over en ret med hjerne, lever, hjerte, hale, tæer, hoved eller insekter, så er jeg sandsynligvis ophavsmand til den. Jeg er gastronomisk interesseret med en forkærlighed for det alle andre ikke vi have og i visse tilfælde afskyr.

No comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Top