Tempurastegte blomsterkarse-ravioli med laks

Jeg har virkeligt et problem med blomster i mad og alligevel ender det relativt ofte med at disse små vanskabninger ender på min tallerken.
Det næstværste er blade fra planter med spiselige blomster og alligevel ender de også på min tallerken. Jeg mistænker Claus Meyer for at have implanteret en hjernestyrings chip i min hjerner, der tvinger mig til at bruge blomster  i min mad.
Løsningen er, indtil nu, at jeg altid har en hat på, lavet af sølvpapir.

Du skal bruge:
4 skiver røget laks
2 spsk. sødmælk
1 lille spsk. hvedemel
8 store blade blomsterkarse
1 æggehvide
peber
lidt salt

2 store radiser, fintrevet

95g fuldkornsrismel
1 dl. fuldkornsrismel
1 lille tsk. bagepulver
1/4 tsk. salt
180 ml. iskoldt vand med 3-4 isterninger
olie til fritering

Sådan gør du:

Blend røget laks med mælk og list salt og peber med en stavblender. Kom mel i og pisk æggehviden stiv og bland den forsigtig med laksefarsen, men hold en lille smule tilbage.
Fordel blomsterkarsebladene så de ligger sammen to og to ift. deres størrelse. Kom ca. en stor tsk. fars på midten af den ene af bladene og brug lidt af den resterende æggehvede til at smøre rundt om farsen, som en form for lim. Luk nu raviolien med det andet blad.

Pisk tempuradejen sammen ved at blande de 95 g. rismel, bagpulver, salt og vand. Dejen skal kun lige blandes sammen, ikke mere. Vend hver ravioli i dejen, så i lidt rismel (den ene dl.) og derefter i dejen igen. Friter hver ravioli til den er sprød i 150 grader varm olie.

Server raviolierne drysset med lidt salt og lidt revet radise on the side.

blomsterkarse_tempura1

Share Post
Written by

Hvis du på denne side falder over en ret med hjerne, lever, hjerte, hale, tæer, hoved eller insekter, så er jeg sandsynligvis ophavsmand til den. Jeg er gastronomisk interesseret med en forkærlighed for det alle andre ikke vi have og i visse tilfælde afskyr.

No comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Top