Tarte tatin – æbletærte på fransk

Tarte tatin kræver næppe nogen yderligere introduktion, og du slipper her for fortællingen om kagens franske forbindelse – og oprindelse – , som bliver genfortalt i det uendelige på de utallige andre madblogs og opskriftsportaler, der ligesom os er ret vilde med den omvendte æbletærte.
Til gengæld får du her opskriften, så du selv kan gå i gang med det samme, og gøre indhug på de tonsvis af æbler, der falder af træerne lige nu.

Du skal bruge:
100 gram smør
150 gram hvedemel
2 spsk sukker
1 æg

5 store æbler
100 gram smør
250 gram sukker

Sådan gør du
Start med at lave mørdejen. Det nemmeste er, at komme mel, sukker og smør i en foodprocessor og blende til du har en smulret konsistens. Kom derefter ægget i og blend kortvarigt indtil du har en fast dej.
Har du ikke en foodprocessor, kan du sagtens lave mørdejen i hånden. Så smulrer du bare smør, sukker og mel med hænderne og ælter den hurtigt sammen med ægget.
Sæt dejen på køl i en times tid.
Skræl æblerne og skær dem i kvarte.
Smelt smør og sukker på en pande, der kan tåle at gå i ovnen – helst en tarte tatin pande off course!
Når karamellen er gylden, kommer du æblerne i. Læg dem med den buede ende nedad i det mønster, du gerne vil have. Skrue ned for varmen til et minimum, og lad være med at røre mere i massen. Æblerne skal ligge rimeligt tæt, idet de skrumper lidt ind undervejs.
Når æblerne er dækket af karamel – som stiger i panden, efterhånden som æblerne afgiver væske, tager du panden af varmen.
Rul mørdejen ud til en rund plade, som du lægger ovenpå æblerne.
Sørg for at presse dejen lidt ned i kanten.
Sæt tærten i ovnen ved 200 grader i ca 12-15 minutter, eller indtil dejen er sprød og gylden. Lad kagen køle lidt af, inden du vender den om på en flad tallerken.
Server med kold is, flødeskum eller cremefraiche.

tartetartin1-1

[adsenseyu1]

Written by

Finder du opskrifter på salater, desserter eller kager, har de som regel været under min kniv. Men jeg er også en ørn til pies, simreretter, ting der kan skæres i store tern og alt mad man kan drikke cava til.

Latest comments
  • Hej Louise. Din æbletærte ser godt nok lækker og indbydende ud 🙂 Jeg har aldrig bagt en tarte tatin – det må vist prøves en dag.
    I øvrigt – det er en rigtig fin blog du/I har.
    Venlig hilsen
    Jette

Top