Det skulle egentlig have været en klassisk tærte med laks og spinat, men laksen i supermarkedet så så sølle ud, at jeg sadlede om, og købte et par gode rå chorizo-pølser med i stedet. Bestemt ikke nogen dum ide. Paprikaen fra pølsen giver tærten en smuk og appetitlig rødbrun farve som smagen lever aldeles op til.

Og storesøster og andre DDV-fans: Du kan bare lave din bund som du plejer hvis du ikke vil kaste en pakke smør ind i kalorieregnskabet.

  • 200 gram smør
  • 250 gram mel
  • 1 spsk salt
  • 1 æg
  • 1 løg
  • 1 spsk olivenolie
  • 200 gram frisk chorizo
  • 200 gram spinat
  • salt og peber
  • 3 æg
  • 2 dl fløde
  • En humpel emmentaler

Sådan laver du tærte med spinat og chorizo:
Start med at lave en mørdej: Bland smør med mel og salt og saml det hele med et æg. Læg dejen på køl en times tid, så den er lettere at rulle ud.
Imens hakker du chorizoen og steger den i lidt olivenolie. kom det finthakkede løg ved og steg det lidt med. Kom den skyllede salat på og lad det falde sammen. Krydr med salt og peber.
Rul dejen ud og beklæd en smurt tærteform med dejen. Bag den blindt ved 200 grader i 6 minutter. Tag den ud og hæld chorizo-spinatmassen på.
Pisk æg med fløde og krydr med lidt salt og peber. Hæld æggemassen ovenpå og bag tærten færdig ca 15 minutter ved 200 grader.

[adsenseyu1]

Written by

Finder du opskrifter på salater, desserter eller kager, har de som regel været under min kniv. Men jeg er også en ørn til pies, simreretter, ting der kan skæres i store tern og alt mad man kan drikke cava til.

No comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Top