Rødløg, rosmarin og gedeost er tre ting der passer rigtig godt sammen. Her har de mødt hinanden i en sprød tærtebund med cremet fyld.
Det er vigtigt at du steger rødløgene længe ved svag varme, så de karamelliserer og bliver helt søde. Bruger du gederuller skal du være opmærksom på, at det ikke er en ost der smelter specielt godt. Får den for meget varme nærmest “eksploderer” den i ovnen. Så hold øje med den, og tag den ud så snart den bliver en anelse gylden på toppen.

  • 125 gram smør
  • 200 gram mel
  • 1 æggeblomme
  • Lidt vand
  • Olivenolie
  • 1/2 kg rødløg
  • 1/2 dl rødvinseddike
  • 2 spsk sukker
  • 3 æg
  • 1 dl creme fraiche
  • 1 gederulle
  • Rosmarin

Sådan gør du:
Start med at lave mørdejen, ved at blande mel med smuldret smør og salt. Saml dejen med æggeblommen og evt lidt vand. Lad være med at arbejde med dejen – den skal kun lige samles. Ellers risikerer du, at dejen krymper når den kommer i ovnen.
Sæt dejen på køl en halv times tid så den bliver koldere og lettere at rulle ud.
Hak løgene og sauter dem i en gryde med lidt olivenolie. Undervejs tilsætter du sukker og eddike og varmer videre til løgene er helt søde og næsten karamelliserede.
Rul dejen ud, og beklæd en smurt tærteform.Kom løgene i bunden af tærten.
Pisk æg med creme fraiche og krydr med salt og peber. Fordel æggemassen over løgene.
Bag tærten ved 200 grader i ca. 25 minutter.
Skær imens gedeosten i skiver. Når tærten har “sat sig”, fordeler du gedeosten på toppen og lader den gratinere. Husk at den ikke må få alt for meget varme.
Drys tærten med rosmarin inden servering.

[adsenseyu1]

Written by

Finder du opskrifter på salater, desserter eller kager, har de som regel været under min kniv. Men jeg er også en ørn til pies, simreretter, ting der kan skæres i store tern og alt mad man kan drikke cava til.

No comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Top