Hvis du skal nå at have friske figner, inden de forsvinder fra grønthandlens hylder, er det ved at være sidste udkald. Om lidt bliver de afløst af de tørrede kusiner, som har sin egen charme, men på ingen måde egner sig som tærtefyld.
De friske figner er søde – men ikke for søde. Og derfor er de ret gode venner med den blå ost.
Du er som altid velkommen til at lave din egen butterdej. Det smager betydeligt bedre, men vi må indrømme, at vi som regel går med den fra frys.
Du skal bruge:
- Fire friske figner
- 100 gram blå ost
- 4 æg
- 1 dl mælk
- 1 kvist timian
- Salt og peber
- 4 plader butterdej
- lidt smør til at smøre formen
Sådan gør du:
Smør en form og beklæd den med let-udrullet butterdej. Den skal have butterdej i bunden på langs alle sider.
Pisk æg og mælk sammen og kom lidt salt og peber i.
Fordel den blå os i bunden af tærten i små tern. Skær figner i kvarte og fordel dem i tærten.
Hæld æggemassen ovenover. Kom tærten i ovnen ved 200 grader og bag til æggemassen har sat sig og butterdejskanten er sprød og gylden.
[adsenseyu1]