Tacos med tunpatties og avocado

Alle der har været på SU, har prøvet at udvide kreativitetsbegrebet med en dåse tun. Personligt overlevede jeg min ultrakorte singletilværelse i mit 30 m2 kollegie-lejlighed på specialiteten pastaskruer, tun i olie og thousand-island dressing. Nogen gange peppet op med lidt dåsemajs. Ikke voldsomt kulinarisk interessant, men hvem gider også lave mad til sig selv? Ikke mig hvet fald. Heldigvis dukkede min medblogger og senere husbond Mikael hurtigt op i kvarteret, og så begyndte jeg igen at spise rigtigt mad, og det har jeg gjort lige siden. Altså lige bortset fra når, jeg er alene hjemme, hvor den fint kan stå på koldskål, A38, pasta med olivenolie eller ristet brød….Mad er bare sjovere at spise sammen med nogen.

Og så et lille sidespor: Er du end af de mere end 200.000 danskere, der ikke har nogen at spise aftensmad med, må jeg så ikke i samme åndedrag lige henlede opmærksomheden på Folkebevægelsen mod Ensomhed, som jeg er engageret i via mit arbejde i Frivilligland, og som står bag initiativet “Danmark Spiser Sammen”.  Der er virkelig mange søde mennesker derude, som også godt kunne bruge nogen at sludre med over en portion spaghetti!

Og så tilbage til tunen. Der bliver i dag spist virkelig få dåser tun i vores hjem. Men denne uge lever vi efter Cheap-Ass dogmerne, hvor vi for udfordringens skyld kun må lave mad for en 20’er pr mand i en uge, skal spise overvejende økologisk og fisk mindst en gang om ugen. Det sidste udfordrer virkelig konceptet, for du får ikke ret meget fisk for en 20’er. Nærmest ingenting.
Derfor kommer tun på dåse ind i billedet. For den kan nemlig laves til udmærkede tunfrikadeller. Eller tun patties, som vi kalder det her, for at få det til at lyde lidt mere af fest. De er nu i øvrigt ret festlige og smager forrygende i en bunkefuld friskbagte tacos og serveret med skiver af moden avocado og lidt cremefraiche dressing.

Tacos med tunpatties og avocado

Ingredienser

    Tun patties
  • 1 dåse tun
  • 1 løg, finthakket
  • 2 spsk finthakket persille
  • 1 spsk sennep
  • 1 dl rasp
  • 1 æg
  • 2 spsk olie
  • 1 dl hvedemel
  • Saften fra en citron
  • Salt og peber
  • Olie til stegning
  • Tilbehør
  • 1 moden avocado
  • En stak friskbagte tacos
  • Lidt frisk persille
  • Lidt cremefraice 18 %

Sådan gør du

  • Bland alle ingredienserne. Tilsæt evt mere mel for en mere fast konsistens .
  • Form farsen til frikadeller som du steger på begge side på en varm pande i olie
  • Sørg for først at vende dem, når de er godt gennemstegte på den ene side - ellers er der risiko for, at de falder fra hinanden
  • Server tunfrikadellerne med tacos, avocadoskiver og frisk cremefraiche
http://raavarecirkus.dk/tacos-tunpatties-avocado/

tunpatties1

Post Tags
Share Post
Written by

Finder du opskrifter på salater, desserter eller kager, har de som regel været under min kniv. Men jeg er også en ørn til pies, simreretter, ting der kan skæres i store tern og alt mad man kan drikke cava til.

No comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Top