Tacos med gratineret laks

Der går en mindre tacobølge over verden lige for tiden, og vi er ikke sene til at hoppe med på den galej, så ikke sjældent kommer der tacos på menuen hos os. Dels er variationen uendelig og så er det bare sindsygt hyggeligt at komme alt muligt godt ned i de små tortillaer, og sidde og samle dem ved bordet. Man kan gå meget klassisk til værks og ende med noget, der smagsmæssigt ligger et godt stykke fra det køkken, vi normalt spiser, eller man kan prøve sig frem med nogle mere velkendte smagskombinationer.
Denne ret skulle være nogenlunde autentisk – (men ærlig talt, vi har aldrig været i Mexico, så det er lidt tvivlsomt at kloge sig alt for meget på, hvad der er autentisk og hvad der ikke er….)  og vi lavede den til et middagsselskab for noget tid siden, og senere har den sneget sig lidt i på menuen, som en stor favorit. Og det er en anden ting der er smart ved tortilla – det er fantastisk mad, når der er mange til bords. Bare lav en ordentlig stak tortillaer og 2-3 forskellige slags fyld, nogle forskellige tilbehør og en ordentlig bunke koriander. Så er der saml-selv mad, der rykker.
Vi laver selvfølgelig tortillaerne selv. Det er godt og rigtigt at bage dem med majsmel, men vi bruger som regel hvedemel fordi vi aldrig har masa harina på lager. Denne opskrift er super god og nem, så kør med den.

 

Tacos med gratineret laks

Ingredienser

  • 500 gram laks (helst et helt stykke)
  • 1 æggeblomme
  • Saften fra 1/2 citron
  • 1 jalapeno
  • Salt og peber
  • 2 dl smagsneutralt olie
  • 1 dl friskrevet parmesan

Sådan gør du

  • Kom laksen i et smurt ovnfast fad
  • Pisk en mayonaise ved at piske æg med salt, peber og citronsaft
  • Pisk olien i lidt efter lidt, til det emulgerer.
  • Kom finthakket jalapeno i
  • Tilsæt parmesan og rør rundt
  • Smør blandingen på laksen og bag den i ovnen ved 200 grader i ca 10 minutter
  • Server med det samme med frisk koriander, lime og guacemole
http://raavarecirkus.dk/tacos-med-gratineret-laks/

laks1

Written by

Finder du opskrifter på salater, desserter eller kager, har de som regel været under min kniv. Men jeg er også en ørn til pies, simreretter, ting der kan skæres i store tern og alt mad man kan drikke cava til.

No comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Top