Det er sæson for rifter på arme og ben, for det er lige nu, du kan hive den populære havtorn med dig hjem. Bærret er mest kendt i det søde køkken, men hører bestemt lige så godt hjemme i det salte hjørne. Her kommer lidt ideer til, hvad du stiller op, når først du er vendt hjem med de gule vitaminbomber.

Fræk, gul og på flaske
Når først bærrene er adskilt fra grenen, tager det ikke mange aktive minutter at ende op med en flaske frisk havtornsaft. Fortynd med vand, hvidvin eller en tør mousserende vin, hvis det skal være fest.
Opskrift på havtornsaft

 

Havtornpannacotta2

Fløde-creme med gult låg
Panna cotta er måske verdens letteste dessert – muligvis også den bedste. Men med et låg af geleteret havtorn, bliver det en anelse mere tidskrævende, uden på nogen måde at være svært. Resultatet er forbløffende og irriterende vanedannende…
Panna cotta med gele af havtorn

 

Havtorn curd

Perfekt for afternoon tea
Curd er must have på enhver scone, og når du bliver træt af den klassiske med citron, er det på tide at rykke op i liga, og prøve med havtorn, som er som skabt til curd. Det er tilmed lige ud af landevejen at lave.
Curd med havtorn

 

Havtorn- og æblemarmelade

Sensommer lige til at smøre på brødet
Sødt, syrligt og eksotisk på samme tid. Og de gider ikke lave den på Den Gamle Fabrik alligevel, for hvem gider ærligt talt pille havtorn til andre end sig selv?
Havtornmarmelade med æble

 

Havtorne-snitter

Hindbærsnittens lækre kusine
Der er hindbærsnitter – og så er der havtornesnitter. De sidste smager mindst lige så godt som deres originale fætter. Søde og syrlige på samme tid. Spar ikke på glasur eller topping.
Havtorne-snitter

 

 

IMG_4275

Fancy velsmag
Havtorn og skaldyr klæder hinanden rigtig godt. Prøv at servere letstegte kammuslinger med efterårets spæde gulerødder og et syrligt tvist af havtorn. 
Kammusinger med gulerod og havtorn

 

Rodbede_havtorn2

Sprød, salt og syrlig salat med smæk på farverne
Ud med iceberg og agurketern og ind med rødbede og havtorn. Med fuld fart på farver, smag og vitaminer kan du roligt gå efteråret i møde. 
Rødbedesalat med feta og havtorn

 

[adsenseyu1]

Share Post
Written by

Finder du opskrifter på salater, desserter eller kager, har de som regel været under min kniv. Men jeg er også en ørn til pies, simreretter, ting der kan skæres i store tern og alt mad man kan drikke cava til.

No comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Top