Jeg har en leveregel: Er der kokosmælk i, så kan jeg lide det. Det er i virkeligheden mere et udtryk for mine smagsløgs udprægede begejstring for produktet end en egentlig veltruffet beslutning. Jeg er vild med kokosmælk! Og bliver de blandet med peanuts, ja så skal der ikke lyder klager fra mig.
Denne sauce er lavet på kokosmælk, peanuts og karrypasta. Serveret med en ordentlig klamperts af en økologisk svinekotelet og bagte, flåede peberfrugter. Europa møder Thailand. Har hørt noget med, at fusionskøkkenet er på vej tilbage, så det står jeg ikke i vejen for.
Helt seriøst er det lidt af et genistreg. Desto ærgerligere er det, at det ikke er min egen. Opskriften er stærkt inspireret af en ret fra kogebogen”Gris & Søn”, som jeg kom til at bladre i igen, efter den har været hengemt nogle år på hylden. En inspirerende og fantastisk bog fra en fransk slagterfamilie, der tager grisen ret seriøs. Den koster i øvrigt kun 99 kr nu, så overvej den til samlingen.
Ingredienser
- 100 g peanuts
- 2 spsk karrypasta (gul eller grøn)
- 2 fed hvidløg
- 4 spsk olie
- 1 dåse kokosmælk
- 2 store svinekoteletter
- Salt og peber
- En god klat smør
- Lidt olivenolie
- 2 fed hvidløg
- En kvist frisk salvie (kan undlades)
- 4 peberfrugter
Sådan gør du
- Skær peberfrugter i halve og læg dem skindsiden opad i en 250 gram varm ovn under grillen
- Når skindet bobler og bliver branket tager du dem ud og lægger dem i en plasticpose
- Efter 5-10 minutter piller du skindet af og lægger de flåede peberfrugter til side
- Blend peanuts, karrypasta, olie og hvidløg i en foodprocessor
- Kom blandingen i en lille gryde og steg til det begynder at dufte
- Tilsæt kokosmælk og lad saucen simre i 5 minutter
- Kom smør og olie på en pande sammen med halve fed hvidløg og salvieblade til at give smag
- Krydr koteletterne med salt og peber og steg dem på begge sider til de er møre
- Server med det samme med peberfrugt og peanutsauce