Svinekoteletter med fennikel

Fennikel smager rigtig dejligt med svinekød. Og fennikel smager rigtig godt med dild. Retten er græsk af oprindelse og som meget af det græske mad er det retter, der er rigtig gode om sensommeren, hvor der er sprøde fennikel i hobetal.

Det er lidt en individuel sag hvor meget du skal braissere dine fennikel. Her i huset er vi hvert fald ret divergerende i fht. om de skal være bløde og gennembagte eller godt må have bid. Til gengæld bliver kødet rigtig godt hvis du marinerer det nogle timer eller natten over.

  • 2 svinekoteletter
  • 1 tsk fennikelfrø
  • lidt hvedemel
  • Salt og peber
  • Revet skal og saft fra en citron
  • olivenolie
  • 1 bundt forårsløg
  • 1 fed hvidløg
  • 1 fennikel
  • 2 dl tør hvidvin
  • 2 laurbærblade

Sådan gør du 
Knus fennikel og bland det med citronsaft og skal. Fordel blandingen på kotelletterne og lad dem trække nogle timer – gerne natten over.
Vend koteletterne i mel krydret med salt og peber og brun dem på begge sider. Læg dem til side.
Skær hvidløg og forårsløg i tynde skiver og sauter dem i olivenolie. Tilsæt fennikel i tynde skiver og giv dem nogle minutter på panden. Hæld vinen på, og kom laurbær ved. Læg koteletterne oven på grøntsagerne og læg låg på. Skru ned for varmen og lad retten simre i ca. 40 minutter.
Server dem med masser af dild.

 

[adsenseyu1]

Written by

Finder du opskrifter på salater, desserter eller kager, har de som regel været under min kniv. Men jeg er også en ørn til pies, simreretter, ting der kan skæres i store tern og alt mad man kan drikke cava til.

No comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Top