Svin i appelsin med cremet perlebyg og puylinser

Frisk forandring til den klassiske kotelet i fad. Opskriften på koteletterne er fra kogebogen “Simremad og ting der tager tid”. God inspiration til retter man havde glemt fandtes. Fællesnævnereren er at de fungerer bedst når man har god tid….

Svin i appelsin

  • 2 svinekoteletter
  • olivenolie
  • 2 appelsiner
  • 1 løg
  • 5 fed hvidløg
  • 1/2 dl hvidvin
  • 1 granatæble

Sådan gør du
Drys koteletterne med salt og peber og lad dem trække i saften fra en appelsin i en time eller to på køl.
Når ventetiden er ovre bruner du koteletterne på en varm pande. Hak løg i grove stykker og put dem på panden sammen med hele hvidløgsfed i skal. Tilsæt hvidvin og saften fra en appelsin (fra marinaden som du har gemt) , og lader det koge lidt ind.
Krydr med salt og peber, og vend det hele over i et ildfast fad som ryger i ovnen sammen med den anden appelsin der først skæres i skiver.
Varm ved 180 grader i ca en halv time.
Ved servering drysser du med kernerne fra et granatæble.

Cremet perlebyg

  • 100 gram perlebyg
  • 1 spsk flødeost
  • salt og peber

Sådan gør du:
Kog perlebyggen i vand i ca 15 minutter eller til de er møre.
Si vandet fra og vend kornet i en spsk flødeost og kryd med salt og peber.
Puylinser

  • 2 dl puylinser
  • 2 laurbærblade
  • 1 fed hvidløg i skal
  • 1 gulerod
  • salt og peber
  • olivenolie

Sådan gør du
Sæt en gryde vand til at koge. Når det koger tilsætter du linser, laurbærblade, gulerod i stykker og hvidløget. Kog til linserne er møre – ca 15 min. Si vandet fra og vend linserne i et par spsk. god olivenolie.

20120226-214431.jpg

20120814-200309.jpg

Written by

Finder du opskrifter på salater, desserter eller kager, har de som regel været under min kniv. Men jeg er også en ørn til pies, simreretter, ting der kan skæres i store tern og alt mad man kan drikke cava til.

No comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Top