Her er lasagnen du både kan servere til vegetarer og selv gider spise! Og så er det nu, mens det bugner af svampe du skal give den gas. Du kan sagtens lave den kun med champignoner, men kan du skaffe nogle blandede svampe – kantareller, portobello eller karl-johan – bliver den kun endnu bedre!
Du skal være velkommen til at lave dine egne lasagneplader, men du kan også (som her) slippe fint afsted med at købe nogle gode, tørrede slags

I denne portion er der til fire personer.

Du skal bruge

25 gram smør
1 stort løg
1 fed hvidløg
1 kg blandede svampe
1 dusk frisk timian

50 gram smør yderligere
3 spsk mel
6 dl mælk
1 muskatnød
50 gram parmesan
Salt og peber

Lasagneplader
6 spsk kålpesto

Sådan gør du:
Hak løg og hvidløg fint og sauter det i 25 gram smør tilsat en timiandusk.
Skær svampene i skiver og kom dem på panden. Steg til svampene falder sammen.

Lav en bechamel-sauce ved at smelte de 50 gram smør og tilsæt melet. TIlsæt mælken lidt efter lidt mens du pisker. Når den er tyknet tilsætter du revet ost og revet muskatnød. Smag til med salt og peber.

Læg et lag bechamel i bunden af en form. Læg lasagneplader ovenpå. Byg lasagnen op af lag af svampe, bechamel og lasagneplader. Dryp med pesto i hvert lag og slut af med lasagneplader på toppen, der dækkes af et tyndt lag bechamel.
Bag lasagnen ved 200 grader i 25 minutter til toppen er sprød og gylden.

Svampelasagne

[adsenseyu2]

Written by

Finder du opskrifter på salater, desserter eller kager, har de som regel været under min kniv. Men jeg er også en ørn til pies, simreretter, ting der kan skæres i store tern og alt mad man kan drikke cava til.

No comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Top