Svampeåret 2014 skulle efter sigende være fantastisk, og vi vil nødigt stå et (næsten) gratis måltid forbi. Dog er det altid forbundet med en vis spænding at spise svampe, man selv har fundet – hvilket vi har udviklet til et koncept, vi kalder svampe-roulette. Gratis mad har sin pris…

Du skal bruge:
Hjemmesankede svampe
1 løg
1,5 dl fløde
1 lille syrligt æble (vores var sanket/stjålet fra en have og af ukendt oprindelse)
Lidt frisk salvie
En stor skive hvidt brød eller to mindre
Oliveno
lie
Salt

Sådan gør du:
Tag ud i skoven og find nogle svampe, du selv syntes ser spiselige ud (en svampebog, interaktiv svampebestemmelsesnøgle eller en kyndig svampesamler vil nedsætte dødsrisikoen betragteligt). Vi fandt lidt kantareller, en rørhat af en art og 3 parykblækhatte… tror vi.
Rens svampene og hak dem groft, hak løg fint, snit salvie i mindre stykker og skær æblet i små tern.

Svits løg og salvie på en pande i lidt olie, indtil løgene er blevet bløde og søde. Tilsæt herefter svampe, æble og fløde og lad det simre til fløden er god og tyk, hvilket tager ca. 10 minutter. Smag til med salt.

Mens svampestuvningen simre, ristes brødet i ovnen eller i en brødrister. Anret ved at klaske svampestuvningen på brødet og spis. Vent herefter i en 2-3 timer. Hvis du mærker nogle fysiologiske ændringer som diarré og opkast, har du samlet de forkerte svampe. Hvis du ikke mærker noget, skal du bare være tilfreds.

Post Tags
Share Post
Written by

Hvis du på denne side falder over en ret med hjerne, lever, hjerte, hale, tæer, hoved eller insekter, så er jeg sandsynligvis ophavsmand til den. Jeg er gastronomisk interesseret med en forkærlighed for det alle andre ikke vi have og i visse tilfælde afskyr.

Latest comments
 • Det får mig til at mindes et af “Poetens” barske børnerim:

  Plukker i Skoven du ukendte Svampe
  Lad da først Lillebror smage derpå.
  Dersom han dør under Skrigen og Krampe,
  så bør du selv lade Svampene stå.

  Og hvis der ingenting sker med den Lille?
  – Tja, så gik den portion Svampe til spilde.

  /Sejer

Top