Supersprøde – og næsten sunde – pommes fritter i ovn

Alle elsker pommes fritter, og det er en helt fantastisk følgesvend til gode burgere og en lang række franske bistroklassikere. Nu plejer det jo ikke være herfra, at vi prædiker om kaloriefattig mad, men denne opskrift er alligevel ikke helt dum, hvis du nu gerne vil holde igen med kalorierne, men stadig gerne vil have fritter. Det er alt andet lige sundere, end dem du hælder i frituregryden.

Herhjemme sværger vi til Heston Blumenthals trippelkogte kartofler, og vil til enhver tid anbefale dig at gå hele vejen. Men hvorfor så overhovedet lave ovnfritter? Jo, vi havde glemt at købe olie til friteusen.

  • Bagekartofler (1 stor pr mand)
  • 2 fed hvidløg med skal
  • En dusk timian
  • 1 spsk smagsneutral olie pr kartoffel.

Sådan gør du:
Vask kartoflerne og skær dem i ensartede stave. Skyl dem i koldt vand ad flere omgange, så du skyller noget af stivelsen væk.
Tør dem godt i et rent klæde, inden du hælder dem i en skål med olien, timan og de hele fed hvidløg. Masser olien ind i alle pommesfritterne med fingrene. Tricket er alle fritter er dækket af et tyndt lag olie.
Fordel fritterne på en ren bageplade og bag dem ved 200 grader til de er gyldne og sprøde (ca. 20 minutter) Husk at vende dem et par gange undervejs. Drys med salt inden servering.

[adsenseyu1]

 

 

Written by

Finder du opskrifter på salater, desserter eller kager, har de som regel været under min kniv. Men jeg er også en ørn til pies, simreretter, ting der kan skæres i store tern og alt mad man kan drikke cava til.

No comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Top