Lad det være sagt med det samme. Ærter er ikke i sæson lige nu! Hvert fald ikke på vores breddegrader. Men dels havde vi en halv pose ærter på frost, der trængte til at blive spist, og dels fandt jeg nogle friske ærter på grønttorvet forleden, som godt nok kom fra noget sydligere himmelstrøg, og ærlig talt havde vi lige brug for at få et skud grønne vitaminer, efter en lang vinter på kål og rodfrugter.
Denne her er lavet på en blanding af friske og frosne ærter. Du kan selv vælge, hvad du bruger, men hvis du laver den til sommer, skal du helt klart gøre dig selv en tjeneste og lave den med de sprøde, danske ærter.
Vil du spice den mere op, kan du servere den med et pocheret æg eller lidt sprødt bacon på toppen. Det kommer vi let til at gøre, når der står suppe på menuen – fordi det smager så godt! Men det er altså også lidt det nemme trick, man altid kan fyre af – for pokker, alt smager jo godt, når bare der er bacon til! Derfor holdt vi os i skindet her, og lod ærterne få lov at spille hovedrollen helt uden indblanding fra dyreriget. Det kan den altså sagtens bære.
Spis godt brød til, så er der aftensmad på under et kvarter!

Super nem ærtesuppe

Ingredienser

  • 1 stort løg
  • 1 fed hvidløg
  • 10 gram smør
  • En sjat olivenolie
  • 400 gram ærter - gerne nybælgede, alternativt fra frost
  • 8 dl grøntsagsfond
  • Salt og peber
  • Creme fraiche til topping
  • Rosa peber

Sådan gør du

  • Hak løg og hvidløg og sauter det i olie og smør
  • Kom ærterne ved og rør rundt
  • Hæld fonden på, og lad det lige komme op at koge i 2 minutter
  • Blend med en stavblender
  • Smag til med salt og peber
  • Server med en skefuld creme fraiche og pynt med en sjat olivenolie og rosa peber - her har den også fået lidt rød skovsyre.
http://raavarecirkus.dk/super-nem-aertesuppe/

aertesuppe2

Written by

Finder du opskrifter på salater, desserter eller kager, har de som regel været under min kniv. Men jeg er også en ørn til pies, simreretter, ting der kan skæres i store tern og alt mad man kan drikke cava til.

No comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Top