Super cremet choko-orangeis med chokoladesauce og salte peanuts

Her kommer opskriften på den til dato bedste is, der er blevet kørt på vores ismaskine. Ever!
Både smag og konsistens er uovertruffen – isen bliver ekstremt cremet af de mange æg og den smeltede chokolade, og chokolade og appelsin har bare altid være et klassiker.
For at den ikke skal mangle chokolade, er den her serveret med en cremet chokoladesauce, som doseret i de rette mængder nærmest drukner isen. Drukne er godt i dette tilfælde! Bare hvis du var i tvivl.

 

Super cremet choko-orangeis med chokoladesauce og salte peanuts
Prep time:
Cook time:
Total time:
Serves: 4
Ingredients
  • 6 æggeblommer
  • 4 spsk flormelis
  • 4 dl fløde
  • 2 dl mælk
  • 150 gram mørk chokolade
  • 2 spsk gran marnier
  • Skal fra to appelsiner
  • 100 gram mørk chokolade
  • 1 dl fløde
  • 20 gram smør
Instructions
  1. Pisk æggeblommer lyse med sukker.
  2. Smelt chokoladen over vandbad eller i mikroovn.
  3. Pisk chokoladen i æggemassen.
  4. Tilsæt appelsinskal og likør.
  5. Varm mælk og fløde op til lige omkring kogepunktet.
  6. Tilsæt forsigtigt den varme flødeblanding til æggemassen mens du rører.
  7. Kom det hele tilbage i gryden og varm under omrøring det hele op til det lige bobler i overfladen.
  8. Køl massen helt af før du rører den til is på en ismaskine.
  9. Så kan du begynde at lave chokoladesaucen.
  10. Smelt chokoladen over vandbad eller i mikroovn.
  11. Varm fløden op til kogepunktet.
  12. Pisk en smule fløde i chokoladen mens du pisker hurtigt.
  13. Tilsæt det sidste fløde lidt efter lidt, mens du pisker godt, så massen bliver jævn og glat.
  14. Kom til sidst smørret i og pisk den godt ind.
  15. Lad saucen køle helt af.
  16. Server kugler af is med chokoladesaucen over.
 chokoladeis1

 

 

[adsenseyu1]

Written by

Finder du opskrifter på salater, desserter eller kager, har de som regel været under min kniv. Men jeg er også en ørn til pies, simreretter, ting der kan skæres i store tern og alt mad man kan drikke cava til.

No comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Top