Super billig madplan – Spis i en uge for 150 kr

Det er oktober nu. 33.000 danskere er nu ramt af kontanthjælpsloftet, endnu flere ramt af de kedelige SU-realiter. Det er med andre ord tid til at tænke sig om, når man står i supermarkedet.

Lige så gode vi er til at svinge dankortet, lige så gode er vi til at lave mad på budget – hvis vi selv skal sige det! Derfor laver vi den kommende uge mad på ultra budget – dvs. maks 150 kr pr person for aftensmad i en uge. Det er rundt regnet en flad 20’er pr aften. Konceptet er lidt nemmere hvis man er to frem for ‘en, da det er så frygtelig svært at købe mad i single-portioner. Er der bare dig, så inviter en ven eller nabo på mad, eller glæd dig til, at du kan gentage succesen ugen efter og kun købe ind én gang.

Vi ved godt, at det der er ultra budget for os, er hverdag for mange andre – men mon ikke at vi alle – uanset årsindkomst – en gang imellem har godt af at give betalingskortet en lille pause?

Men man vil jo gerne stadig spise godt og helst undgå at spise spaghetti med tomatketchup og havregryn med mælk en hel uge. Det er heldigvis ikke så svært, og vi har opfundet et koncept, hvor vi hylder de billige, velsmagende måltider. Vi kalder det CheapAss, og det er ikke første gang, vi prøver kræfter med det benspænd. 

Den næste uge kan du her på bloggen finde inspiration til, hvordan man kan lave gode, velsmagende retter for under 20 kr pr. person – når man vel at mærke stadig lever efter nogle af tidens store dogmer: Dvs. at mest muligt skal være økologisk og tage hensyn til dyrevelfærd, fisk skal på menuen mindst en gang om ugen, og der skal holdes lidt igen med pasta, ris og hvidt brød.

Ugens Madplan
Toscansk bønnesuppe med squash og rodfrugter
Indisk saag med spinat og kål
Tacos med tunpatties og avocado
Gnocchi med jordskokker og kål
Tomatsuppe med sprøde hvidløgscroutoner
Hakkebøffer med rodfrugtsfritter og fløde/sennepssauce
Hvid bønnemos med gulerødder og fladbrød

Til ovenstående er der indkøbt for lige under 300 kr. 

chaapss2

Share Post
Written by

Finder du opskrifter på salater, desserter eller kager, har de som regel været under min kniv. Men jeg er også en ørn til pies, simreretter, ting der kan skæres i store tern og alt mad man kan drikke cava til.

Top