Stuvet spidskål med koteletter og nye kartofler

Jeg mener engang at have hørt, at stuvet kål var opfundet for at få datidens mænd til at spise kål. Det lyder i mine ører meget sandsynligt, da jeg ikke kender mange mænd, der ikke får en lille nostalgisk tåre i øjet, så snart snakken falder på stuvet hvidkål, grønlangkål og brunkål.

Det er som om at fløde, smør og sukker får kålen til at glide lettere ned. Dermed ikke sagt at en helt nymodens kålsalat ikke også kan være ganske godt, men der er altså noget specielt over de über klassiske kålretter.

Normalt får man frikadeller eller medisterpølse som tilbehør til den stuvede kål, men her har den fået selskab af en klippe af en økologisk svinekotelet.

Stuvet spidskål med koteletter og nye kartofler

Ingredienser

    Stuvning
  • 200 g. spidskål, fintsnittet
  • 115 g. ærter, friske
  • 50 g. smør
  • 1 spsk. mel
  • 1 dl. mælk
  • 1 dl. fløde
  • Muskat
  • Salt og peber
  • Koteletter
  • 2 svinekoteletter fra en øko-gris
  • Lidt smør
  • Olivenolie
  • Salt og peber
  • Tilbehør
  • Så mange nye kartofler I kan spise, kogte

Sådan gør du

    Stuvning
  • Start med at lave en opbagning. Smelt smørret i en mellemstor gryde med middel varme.
  • Når smørret er smeltet, tilføres melet og røres godt ud med et piskeris.
  • Herefter skal blandingen bage igennem i et par minutter
  • Tilsæt nu mælk og fløde af flere omgange, mens der røres
  • Når blandingen er helt jævn, kommes spidskålen i
  • Hold stuvningen lun, mens koteletterne steges.
  • Koteletter
  • Varm en pande op på middel varme og kom smør og olie på
  • Steg koteletterne 3-4 minutter på hver side, mere hvis de er dejligt tykke
  • Server koteletter og stuvede spidskål med nye kartofler og en koldt glas hvidvin eller en god pilsner fra Tjekkiet
http://raavarecirkus.dk/stuvet-spidskaal-med-koteletter-og-nye-kartofler/

kotelet2

Gem

Gem

Gem

Gem

Written by

Hvis du på denne side falder over en ret med hjerne, lever, hjerte, hale, tæer, hoved eller insekter, så er jeg sandsynligvis ophavsmand til den. Jeg er gastronomisk interesseret med en forkærlighed for det alle andre ikke vi have og i visse tilfælde afskyr.

No comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Top