Der er håndmadderne. Der er frokostsmørrebrøddet. Og så er der festsmørrebrød. Stjerneskuddet er bestemt af den sidste slags. Ifølge Ida Davidsen har den sandsynligvis fået sit navn på grund af sin farvestrålende fremtoning. Andre mener, at navnet stammer fra den form den får, når de fire fiskefileter stritter i alle retninger på brødet.

Og så var det jo stjerneskuddet der sammen med clubsandwichen og pariserbøffen fik Rasmus Kofoed til at skride fra D’angleterre i sin tid.

Der er lidt forskellige skoler inden for stjerneskud. Nogen serverer den med Thousand Island dressing, andre med mayonaise. Nogen på rugbrød, andre på franskbrød.
Byens bedste stjerneskud får man uden tvivl hos Schönnemann – den her er trods alt kun den næstbedste.

  • En skive mormorfranskbrød
  • En klat smør
  • 5 grønne asparges
  • 2 rødpættefileter
  • Lidt citronsaft
  • Evt 1 dl fiskefond
  • Rugmel krydret med salt og peber
  • 1 æg
  • Et par spsk rasp / panko
  • Lakserogn
  • 250 gram skalrejer
  • Dild
  • 2 Citronskive
  • 1 spsk mayo

Sådan gør du:
Start med at pochere asparges: Hæld fiskefond, en klat smør og lidt citronsaft i en pande og varm det på til lige under kogepunktet. Pocher asparges heri ca 1 minut. Tag dem op og læg dem til side.

Pocher derefter den ene rødspættefilet: Del  fiskefileten på langs og pocher den i ca. 1 minut før du hiver den forsigtigt op, og lægger den til side.

Den anden fiskefilet deler du ligeledes på langs og vender først i mel, dernæst i æg og til sidst i rasp. Steg den gylden i en blanding af smør og olie et par minutter på hver side.

Pil rejerne og sæt til side.

Rist brødet på panden i lidt smør til det er gyldent og sprødt. Andet fisken på brødet, få asparges, rejer og mayoen til at balancere ovenpå. Pynt med citron, dild og lakserogn.

Stjerneskud

Written by

Finder du opskrifter på salater, desserter eller kager, har de som regel været under min kniv. Men jeg er også en ørn til pies, simreretter, ting der kan skæres i store tern og alt mad man kan drikke cava til.

No comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Top