Stegte sild med rygeost og honning/senneps-kartofler

Med inspiration fra Nikolaj Kirk, Aftensmad, er her en ret lækker sildeopskrift som varmt kan anbefales.
Friske sild er lette at få fat i i vinterhalvåret, og ud over at være super sunde er de forfriskende anderledes end meget af det hvide fisk man ellers køber. Indrømmet: når man steger dem på denne måde får man nogle af benene med, men de er så små at man ikke rigtig lægger mærke til det.

Stegte sild med persille, purløg og rygeost til 2 personer

  • 4 hele sildefileter, renset, uden hoved, sildens to sider skal stadig hænge sammen
  • 8 spsk Rygeost
  • 1/2 dusk persille
  • 1/2 dusk purløg
  • Smør til stegning
  • Rugmel til panering
  • Salt og peber

Sådan gør du
Bred sildefileterne ud og krydr med salt og peber. Hak persillen og purløg fint og bland den med rygeost. Krydr med salt og peber. Kom lidt af blandingen ind i hver sild og læg sildene sammen, som en slags rå silde-sandwich med rygeost.
Vend fisken i rugmel tilsat salt og peber og steg på begge sider i smør ved middelhøj varme. Det tager ikke lang tid. Indrømmet, for mig er der lidt gut feeling indblandet i at stege sild, men mon ikke 2-3 min. + lidt sund fornuft på hver side, ikke er helt dumt.

Honning/Senneps kartofler

  • 300 gram kartofler
  • 1 spsk sennep
  • 1 spsk honning
  • 1 spsk hvidvinseddike
  • 1/2 dl olie
  • Salt og peber

Sådan gør du:
Kog kartoflerne til de er møre i saltet vand, skrald dem eventuelt først. Bland ingredienserne til dressingen og pisk dem sammen. Vend kartoflerne heri mens de stadig er lune. Drys evt. med masser af hakket persille.

TIP 1: Opskriften kan varieres i det uendelige. Prøv at komme hakkede svesker, abrikoser, hakket dild eller hytteost imellem fileterne.

TIP 2: Prøv at panere fisken i æg og rasp i stedet – så får du en lækker og sprød skorpe.

Written by

Hvis du på denne side falder over en ret med hjerne, lever, hjerte, hale, tæer, hoved eller insekter, så er jeg sandsynligvis ophavsmand til den. Jeg er gastronomisk interesseret med en forkærlighed for det alle andre ikke vi have og i visse tilfælde afskyr.

No comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Top